fødevarevidenskab 23.12.2020 Danske og kinesiske tunger smager broccoli og chokolade forskelligt Studier fra Københavns Universitet viser, at danskere ikke er lige så gode til at smage bitre smage…
Fremtidens mad 16.12.2020 Børn om mad med insekter: Foretrækker melorme fremfor græshopper Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for, at vi vil spise det? 148…
Kommentar 14.12.2020 Vi skal yde en kraftanstrengelse for at skabe et dansk styrkeområde inden for plantebaserede fødevarer Det strategiske samarbejde som Landbrug & Fødevarer for nylig indgik med Dansk Vegetarisk Forening…
Fødevareforskning 18.11.2020 Derfor smager østers og champagne så godt sammen Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig…
Eldorado 16.11.2020 Økonomi og kvalitet i kommunal madservice Økonomiske beregninger udført af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på…
Eldorado 16.11.2020 Virtuel verden muliggør samspisning Dagbøger, fotografier og interviews afdækker, at de sociale faktorer i forhold til måltider er…
Eldorado 16.11.2020 Sanser og spisning Lugtesansen på tilbagetog. Uanset om man er sund eller rask, så sker der en aldersrelateret nedgang…
Annas kommentar 16.11.2020 Grønne proteiner er mangfoldige – derfor kræver grøn fødevareomstilling ny forskning Regeringens grønne forskningsstrategi har fire missioner, hvoraf den ene handler om, at…
Eldorado 16.11.2020 Optimering af mad til ældre Et af fokusområderne i ELDORADO projektet har været at undersøge mulighederne for at gøre måltider…
Eldorado 16.11.2020 Færdigretter kan blive mere bæredygtige Analyser af mellemretter udviklet af køkkenet på Herlev- og Gentofte Hospital viser, at der er stor…
Bagning 13.11.2020 Hvad er den optimale æltningstid for en dansk mel, og hvad er % vand absorption? Hvad er den optimale æltningstid for en dansk mel? Hvad er % vand absorption?
Fødevareforskning 26.10.2020 60.000 tons svineblod kan blive ny kilde til bæredygtig mad Med en ny metode kan forskere fra Københavns universitet omdanne blod fra slagtesvin til…
20.10.2020 Værdifuldt samarbejde mellem studerende fra KEA & SCIENCE For anden gang har studerende fra Københavns Erhvervsakademi og studerende iværksættere fra SCIENCE…
KU's forskningsbryggeri 12.10.2020 Studerende udvikler øl med umami-smag i bryggeriet på Københavns Universitet Studerende fra Beverage Forum var for nylig samlet for at teste metoder til at lave øl med…
KLIMAKOST 05.10.2020 Skidtfisk, bløddyr og alger: Sådan kan fremtidens kost se ud Vi skal tænke nyt, hvis vi vil spise mere bæredygtigt og redde klimaet. En af mulighederne er at…
Drivhusgasser 24.09.2020 Klima-joker i landbrugets husdyrhold udforskes på Københavns Universitet Hvad hvis man ved hjælp af et enkelt greb kan fjerne en ordentlig luns af den udledning af…
Fødevareforskning 18.08.2020 Danske og amerikanske forskere vil undersøge tarmens respons på nyt calcium-produkt, der skal styrke knoglerne Et nyt forskningsprojekt, RENEW, skal undersøge, om man kan øge kvinders knoglestyrke ved hjælp af…
Fødevareuddannelse 28.07.2020 100 unge parat til at læse Fødevarer og ernæring på Københavns Universitet Bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet oplever en stigning omkring…
Fødevarer 24.07.2020 "Jeg fik kun én pomfrit": Ny metode vil sikre madstudier mod uærlige svar Meget forskning i fødevarer beror på deltagernes ærlighed i forhold til, hvad de fortæller, de har…
Bakterieflora 14.07.2020 Mindre overførsel af bakterier fra mor til barn under fødslen end hidtil antaget Det har længe været antaget, at en vaginal fødsel styrker barnets immunforsvar, fordi der under…
Studie 02.07.2020 Sød smag forstærkes, hvis omgivelserne "ser søde ud" En sød drik smager endnu sødere, hvis man drikker den i omgivelser, der også visuelt er forbundet…
Bæredygtige fødevarer 02.07.2020 Dyrker bæredygtige østershatte på restprodukter Forskere på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet er sammen med tre virksomhede…
Annas kommentar 02.07.2020 Stærk forskningsgruppe i plantebaserede fødevarer Foråret og forsommeren blev en blandet tid på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns…
Ny ansættelse 01.07.2020 Serafim Bakalis er ny mejeriprofessor ved KU FOOD Hans vision er at levere bæredygtige mejeriprodukter ved hjælp af radikalt anderledes måder at…
Fremtidens fødevarer 24.06.2020 Status over planteproteinforskningen på KU FOOD En ny rapport handler om, hvordan forskerne på KU FOOD arbejder med at skabe fremtidens bæredygtige…
Nye regler 23.06.2020 Nye regler for skrivning af speciale på KU FOOD’s kandidatuddannelser Reglerne for speciale-skrivning på KU SCIENCE’s kandidatuddannelser ændres snart, hvilket får…
Prismodtager 15.06.2020 Kommende KU FOOD-professor Serafim Bakalis modtager The Hutchison Medal Serafim Bakalis, som med start den 20. juli 2020 er ansat som professor i mejeriprodukter og…
Bæredygtighed 08.06.2020 Ny bog om, hvordan man kan få grønsager til at smage fantastisk Grønt er titlen på en ny bog af professor Ole G. Mouritsen, Institut for Fødevarevidenskab ved…
tarmflora 01.05.2020 Virus fra afføring hjælper mod fedme og diabetes, tyder ny forskning på Transplantation af afføring bruges i dag til at behandle visse former for antibiotikaresistent…
Fødevarer 21.04.2020 Håndholdt gadget opdager madforgiftning dobbelt så hurtigt og 200 gange billigere Det tager typisk flere døgn eller uger at finde smittekilden til et udbrud af madforgiftning. Men n…
Annas kommentar 15.04.2020 COVID-19, innovation og klimavenlig fødevareforskning Vi er alle berørte af samfundets bestræbelser på at bekæmpe COVID-19, og KU FOOD er naturligvis…
Startup 15.04.2020 Studenter-startup vil tilbyde mikrobryggerierne billig high-end kvalitetskontrol Startup-virksomheden BIRanalyzers (nu Zymoscope, red. marts 2021) er ved at skabe et nyt system for…
professor emeritus 14.04.2020 Mælken er vildt foranderlig – Richard Ipsen bliver professor emeritus Richard Ipsen er professor i mejeri ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, o…
klimavenlige fødevarer 07.04.2020 Godt nyt for klimaet: Hestebønner kan erstatte soja i fremtiden Glem alt om soja som proteinerstatning. Forskere fra Københavns Universitet har fundet en metode ti…
Tv-serie 06.04.2020 Ny Tv-serie: De unge forskere og maden TV2/Lorry bringer en Tv-serie om 3 unge fødevarestuderende/fødevareforskere fra Institut for…
Iværksætteri 31.03.2020 Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed En håndfuld studerende fra "Food Innovation and Health" deltog i Hackathon i Letland og VANDT!
Kost 06.03.2020 Når kosten kun består af dyr Grønlændernes kost har traditionelt været 100% animalsk, hvilket slet ikke passer med nutidens…
Fødevareforskning 05.03.2020 Sammensætningen af urin kan relateres til økonomisk status Forskere fra Københavns Universitet har vist en sammenhæng mellem fattige og riges kostvaner og et…
Fødselsdag 04.03.2020 Professor Fergal Rattray fylder 50 Professor Fergal Patrick Rattray fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU…
jubilæum 24.02.2020 Jubilar med stor betydning for dansk mejeribrug Lektor Finn Kvist Vogensen har været ansat på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns…
Øvelse 14.02.2020 Spil jer til mere mod på frugt og grønt med Smagsriget-spillet En ny forskningsgennemgang viser, at det virker at spille særlige spil, hvis man gerne vil give bør…
spiseadfærd 29.01.2020 Spil kan få børn til at spise mere frugt og grønt Man kan få børn til at spise større mængder frugt og grøntsager ved hjælp af såvel brætspil,…