Klinisk innovation 30.08.2024 Udbredt gigtsygdom kan forebygges gennem tarmen De proteiner, der forsager urinsyregigt, kan for nogle mennesker udrenses ved at tilføre specifikke…
Børn og mad 03.07.2024 Nyt studie om børn og mad: Særligt én aldersgruppe har det svært med frugtstykker i yoghurten At børn ikke er vilde med for mange kerner, frugtkød eller andre stykker i maden er velkendt. Men…
Tenure track 15.05.2024 Fra mælkeproteiner til plantebaserede sidestrømme Adjunkt Norbert Raak vil bruge sin viden og forskning om mejeriproteiner til bedre at omdanne…
Madspild 06.05.2024 Nyt projekt vil forhindre forrådnelse med et skjold af bakterier Et innovativt forskningsprojekt, ledt af Henriette Lyng Røder, skal nu undersøge, om vi kan…
grøn omstilling 26.04.2024 Vi skal være flexitarer: Skidtfisk og rogn kan gøre grønsagerne mindre kedelige Svaret på en grøn omstilling af vores kostvaner er ikke, at vi alle skal være vegetarer. En sund og…
Bæredygtig mad 09.04.2024 Nyt projekt vil skabe fremtidens hybridost Et nyt forskningsprojekt med Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet i spidsen vil…
Planteproteiner 11.03.2024 Nu skal bælgfrugters sundhedsfremmende egenskaber udforskes Et nyt forskningsprojekt med Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet i spidsen ska…
Udgivelse 04.03.2024 ”Vi skal have noget mere viden i kokkehuerne” Med den nye bog Gastrofysik & smagshåndværk skal broen mellem fødevarevidenskaben,…
FREMTIDENS MAD 27.02.2024 Forskere bruger blågrønalger som rugemor for ”kødagtige” proteiner Forskere fra Københavns Universitet er ikke alene lykkedes med at bruge blågrønalger som rugemor fo…
Aftale 31.01.2024 Nyt uddannelsessamarbejde binder biotek- og solutions tættere sammen Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og Professionshøjskolen Absalon har indgået aftale om…