Bæredygtighed på KU FOOD

Ca. 25% af den globale opvarmning stammer fra vores fødevarer, som dermed har stor indvirkning på klimaforandringerne. Det kalder på en hurtig omstilling af fødevaresystemet, så vi bliver i stand til at producere bæredygtige fødevarer, som samtidigt er sunde, sikre og lækre. Hvis de plantebaserede fødevarer skal være et reelt alternativ til animalsk baserede fødevarer, skal de smage mindst lige så godt – helst endnu bedre.

Arbejdet på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) med at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystemet foregår i tre spor: 

  • Ved at sænke klimaaftrykket igennem hele produktionskæden fra jord til bord.
  • Ved at øge udviklingen af plantebaserede fødevarer. 
  • Ved at forske i mere bæredygtige forarbejdningsprocesser, herunder for råvarer som planter, mælk og kød

Dyk ned i bæredygtig forskning på KU FOOD (Engelsk):