Data science 21.12.2021 Fødevareforsker vil skabe datamodel for personlig kostpyramide Vi har i mange år haft en fælles kostpyramide i Danmark, men vi er ikke ens, og hvad nu hvis…
Annas kommentar 21.12.2021 Data Science-forskning vil skabe bedre sammenhæng mellem fødevarer og sundhed Vi befinder os i en tid, hvor dataanalyse af både fødevarer og sundhed bliver billigere, hvilket…
professor til KU FOOD 10.12.2021 Ny professor i bæredygtige fødevarer til KU FOOD Den 1. januar 2022 byder vi velkommen til Marianne Thomsen, der er ansat som professor i…
FØDSEL & BAKTERIER 30.11.2021 Udbredt tilstand i vagina kan måske lede til akut kejsersnit En skæv sammensætning af bakterier i vagina hos gravide kvinder er forbundet med øget risiko for…
fødevarevidenskab 22.11.2021 Vi kan bedst lide opdrætslaks – så længe vi ikke ved hvad vi spiser Vi danskere foretrækker smagen af både konventionelt og økologisk opdrættet røget laks over…
Ny forskning 12.11.2021 Nyt forskningsprojekt vil udforske planternes egen metode til at frigøre frøproteiner Forskere fra Københavns Universitet vil undersøge hvad planterne gør, når de skal udnytte deres…
fødevarer 09.11.2021 Danskerne har nedsat kødforbruget - men vi halter efter de andre europæere En ny stor undersøgelse af kødforbruget i Europa viser, at vi har fået mere smag for plantebaseret…
Foredrag 28.10.2021 Video: 30 års indsigt i mejeriforskning og -uddannelse på 15 minutter Efter 29 års ansættelse som professor i mejeri mm. ved KU FOOD overgår Richard Ipsen til en stillin…
KOST & ERNÆRING 28.10.2021 Danske børn er vilde med fisk, men spiser det alt for sjældent Vores børn spiser under en tredjedel af den anbefalede mængde fisk. Men ifølge en ny undersøgelse a…
Fødevareuddannelse 22.10.2021 Uddannet i fødevarevidenskab med mere end 40 års mellemrum I anledning af at fødevareuddannelsen fylder 50 år i 2021 har vi interviewet to kandidater – én med…
Bevilling 15.10.2021 Fødevareforsker modtager Novo Nordisk Data Science Investigator-bevilling Hvordan kan vores kost hjælpe os med at bevare eller forbedre vores helbred? Det har KU FOOD-lektor…
Udnævnelse 05.10.2021 Colin Ray er udnævnt til adjungeret lektor hos KU FOOD Københavns Universitet har udnævnt Colin Ray til adjungeret lektor i ”Dairy Ingredients and…
Fødevareforskning 23.09.2021 Naturlige tilsætningsstoffer understøtter klimavenlig fødevareproduktion Ordet ”tilsætningsstoffer” skurrer i ørerne på mange forbrugere – næsten 40 % af os forsøger at…
Fødevareuddannelse 19.08.2021 Laura og Børge: Mejeriingeniører med over 50 års mellemrum I 2021 fylder uddannelsen til mejeriingeniør 100 år, og ligesom mejeriproduktionen har været igenne…
Annas kommentar 19.08.2021 Kommentar: Mejeriingeniørerne er et skoleeksempel på samarbejde mellem industri og akademi Den 27. august fylder mejeriingeniøruddannelsen på Københavns Universitet 100 år, og uddannelsen ha…
Jubilæum 19.08.2021 Forstår du mælken, kan du håndtere alle fødevarer I anledning af Mejeriingeniøruddannelsens 100-årsjubilæum har vi bedt tre personer med tæt…
Jubilæum 19.08.2021 Mejeriingeniøruddannelsen: En del af fundamentet under dansk fødevareindustri Mejeriingeniøruddannelsen, der i år fylder 100 år, er ekstremt langtidsholdbar, fordi de studerende…
Fødevareuddannelse 19.08.2021 Engang lærte mejeriingeniøren om hestens røgt og pleje Mejeriingeniøruddannelsen voksede ud af landbrugsfagene og fastholdt det praktiske håndværk. Læs om…
tygge-synke-besvær 16.08.2021 Video: Dysfagi Centeret og KU forskere samarbejder om tygge-synke-venlig mad Under programmet CPH-Food har forskere fra Københavns Universitet samarbejdet med Dysfagi Centret o…
Bogudgivelse 06.07.2021 Ny bog om kostråd, smag og den grønne omstilling I januar 2021 fik danskerne nye kostråd, som ikke er meget forskellige fra de tidligere råd, men…
bacheloroptag 2021 06.07.2021 Flere unge har fødevarevidenskab som første prioritet En stigning på 10 % i antallet af ansøgere, der har fødevareuddannelsen på Københavns Universitet…
SMAG OG DUFT 01.07.2021 Ældres lugtesans er svækket, når det gælder kød og løg, men ikke hindbær og vanilje Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt…
Annas kommentar 29.06.2021 Kommentar: To store forskningsbevillinger sender Danmark i retning af et plantebaseret fødevaresystem Med to store bevillinger til forskningsprojekterne PROFERMENT og SEEDFOOD, der begge handler om…
Forskningsbevilling 28.06.2021 Nyt forskningsprojekt vil styrke den grønne omstilling via vores fødevarer Et nyt forskningsprojekt, PlantPro, samler en række fødevareinteressenter, der vil undersøge,…
Planteproteiner 28.06.2021 Video: Få tjek på dine planteproteiner - 3 gode råd Lektor Iben Lykke Petersen underviser i planteproteiner til fødevarer på Institut for…
Ny forskning 28.06.2021 Ny forskning: Bestemte lugte kan forstærke smagsoplevelsen af umami For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami…
plantemad 15.06.2021 Plantebaserede fødevarer - en fremtid med uløste udfordringer En erstatning af animalske fødevarer med plantebaserede fødevarer kan bidrage til både bæredygtighe…
BEVILLING 07.06.2021 Forskere vil forvandle rapsproteiner fra foder til fødevarer I Danmark og resten af Europa ser man masser af gule rapsmarker, og det meste af rapsproteinet…
BEVILLING 07.06.2021 Forskere vil skabe helt ny klimavenlig plantebaseret fødevarekategori Et nyt forskningsprojekt, PROFERMENT, drevet fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns…
Fødevareuddannelse 06.06.2021 Interview med Isabella fra bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring Isabella er 21 år og læser på 2. år af bacheloren Fødevarer og ernæring. Da hun begyndte på studiet…
Kostråd 03.05.2021 De grønne kostråd Vi skal spise mere af det grønne, fordi vi kan lide smagen af det, og ikke kun fordi vi ved, at…
Ny forskning 28.04.2021 Bygkerners selvorganisering viser vejen til en ny holistisk tilgang til genetik og planteforædling En gruppe forskere har undersøgt en ny tilgang til planteforædling, der tager hensyn til, at…
Plantebaserede fødevarer 05.03.2021 EU-borgere favner plantebaserede fødevarer En ny rapport viser, at det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er vokset med 49 % på…
Fermentering 24.02.2021 Fermentering kan hjælpe os til nye, grønne fødevarer Samfundet kan have stor glæde af fermentering som en af vejene til et mere klimavenligt…
Madspild 24.02.2021 Fødevarestuderende vil mindske madspild ved at fermentere overskudsfrugt og -grønt En meget stor del af vores frugt og grønt ender som madspild, og det vil start-up-virksomheden…
Annas kommentar 24.02.2021 Fermentering bør være en del af den grønne dagsorden https://food.ku.dk/nyheder/nyhedsbrev1/alumnenyhedsbrev/Fødevarevidenskab handler i disse år i høj…
Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
Tarmvirom 05.02.2021 Forskere vil nedbringe dødeligheden blandt meget for tidligt fødte spædbørn De meget for tidligt fødte spædbørn, som vejer under 1500 gram ved fødslen, har en stærkt forøget…
SMAG 27.01.2021 Nyt studie: Her er drikkevarerne med størst umami-potentiale I et nyt studie undersøger forskere fra Københavns Universitet for første gang nogensinde, hvilke…
De nye kostråd 08.01.2021 KU FOOD undersøger de unges modtagelse af nye kostråd Danmark har fået en række nye kostråd til afløsning af de 10 officielle kostråd, der hidtil har…