6. juni 2021

Interview med Isabella fra bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring

Fødevareuddannelse

Isabella er 21 år og læser på 2. år af bacheloren Fødevarer og ernæring. Da hun begyndte på studiet, boede hun med sine forældre på Christianshavn, men flyttede til Vangede sammen med sin kæreste lige efter starten af 2. år.

Portræt af Isabella

Af Simone Kristensen, studentermedhjælp på KU FOOD

Hvad fik dig til at vælge uddannelsen?

Jeg valgte egentlig uddannelsen, fordi jeg troede jeg ville være klinisk diætist, da jeg har en stor interesse for kost og velvære. Men efter et par måneder på studiet blev jeg mere interesseret i specialiseringen “fødevareingeniør”.

Hvordan er det sociale liv på studiet?

Folk er mega-søde på studiet! Nu har jeg været så heldig at starte inden COVID-19, så jeg har både haft intro-dage og været på rustur. Rusvejlederne er rigtig gode til at lave sjove lege, der ryster os sammen, så vi lærer hindanden at kende. Jeg er ikke selv den mest ekstroverte person, men det var helt klart nemmere at få venner på studiet, end jeg havde regnet med. 

Hvad drømmer du om at bruge uddannelsen til?

Jeg (ligesom mange andre) er stadig lidt i tvivl om, hvad jeg helt præcist vil være som færdiguddannet, men jeg er ret åben for karrieremuligheder. Jeg tænker, det kunne være fedt at være produktudvikler, men jeg synes virkelig, der er mange spændende muligheder, så der er ikke noget, jeg udelukker.

Er der nogle bestemte fag som fangede din interesse mere end andre?

Jeg har været ret vild med kurserne fødevarefysik, fødevaremikrobiologi, råvarekvalitet og organisk kemi. Underviseren i fødevarefysik er nok et af de sødeste mennesker, der findes. Hele undervisningen og kurset er bygget så godt op, og det var meget nemt at følge med, stille spørgsmål og øve sig til eksamen i det kursus.

Hvordan var overgangen fra gymnasiet til universitetet?

Jeg tog en 3-årig HF-uddannelse på Falkonergårdens Gymnasium og HF med Team Danmark, da jeg dansede mindst 20 timer om ugen. Jeg skulle derfor supplere kemi og fysik til B-niveau i mit sabbatår. Jeg startede så på studiet efter kun det ene sabbatår, hvor jeg supplerede fag, så der var ikke gået lang tid, hvor jeg ikke havde læst. Jeg var dog ret glad for, at der var et matematik brush-up-kursus inden officiel studiestart, for lige at få det genopfrisket.

Har du studiejob ved siden af, og hvad laver du på dette job?

Jeg har lige fået et studiejob som studentermedhjælper i FUJIFILM Diosynth Biotechnologies i afdelingen QC Raw Materials, hvor jeg hjælper laboranterne i laboratoriet, og arkiverer rådata. Her er det godt med en viden og interesse i kemi og farma.

Læs mere om uddannelsen i fødevarer og ernæring på studier.ku.dk.