6. juli 2021

Flere unge har fødevarevidenskab som første prioritet

bacheloroptag 2021

En stigning på 10 % i antallet af ansøgere, der har fødevareuddannelsen på Københavns Universitet som deres 1. prioritet går imod det generelle billede af faldende ansøgertal på landsplan.

studerende bliver undervist i auditorium på KU

96 unge har i år bacheloruddannelsen i fødevarevidenskabKøbenhavns Universitet som deres 1. prioritet. I 2020 var det 87 unge, og dermed er antallet steget med 10 %. Det går imod et generelt fald på 1% i det samlede antal ansøgere til de videregående uddannelser på landsplan og en dalende interesse for naturvidenskab med et fald på 9,5% i antal ansøgere på det natur- og biovidenskabelige område på Københavns Universitet.  

Den stigende interesse for bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring glæder institutleder Anna Haldrup.

"Det er en fornøjelse at se stadig flere studerende, der med stort engagement virkelig vil fødevarer og ernæring. De studerende ser, at det er meget spændende at arbejde med en af verdens store udfordringer, nemlig hvordan vi producerer nok mad til alle på en bæredygtig måde. Mad, der er af ernæringsmæssig høj kvalitet, og som smager godt," siger hun. 

De studerende får endeligt svar på deres ansøgning 28. juli 2021. Har man ikke fået en plads til den tid, er der en ekstra mulighed, da ledige pladser kan ansøges frem til 4. august kl. 12.  

Få flere nyheder om fødevareforskning og -uddannelse ved at tilmelde dig KU FOOD's nyhedsbrev, som udkommer 4 gange om året

Emner