sund tarm 18.04.2023 Din baby har ekstremt mange ukendte virus i tarmen Danske spædbørn kravler rundt med over 200 hidtil ukendte virusfamilier i deres tarme. Det store ta…
BSc Fødevarer og ernæring 28.03.2023 Astrid fermenterer plante-ost Ost er den mest spændende fødevare, der findes – især hvis den er lavet af planter! Det mener Astri…
ny kandidatuddannelse 28.03.2023 Ny kandidatuddannelse i biosolutions åbner i Kalundborg næste år Københavns Universitet åbner en ny toårig kandidatuddannelse i biosolutions i Kalundborg i 2024.…
Samproduktion af mad og energi 17.03.2023 Ny forskning vil koble havmølle-energi- og fødevareproduktion i ”multi-use-platform” ved Møn Et nyt forskningsprojekt WIN@sea skal bl.a. undersøge, om det er muligt at kombinere produktionen a…
fødevarer 30.01.2023 Kaffe med mælk kan have en anti-inflammatorisk effekt Kan noget så simpelt som kaffe med mælk have en anti-inflammatorisk effekt på mennesker? Det tyder…
FoodDay 2023 26.01.2023 Kom til FoodDay 2023 på Københavns Universitet Få den nyeste forskning og viden om plantebaserede fødevarer, når fakultetet SCIENCE på Københavns…
Fødevarer 18.01.2023 Hvad dælen er en bælgfrugt? Europæisk uvidenhed står i vejen for denne ”grønne” superføde Europæerne spiser for få bælgfrugter i forhold til myndighedernes anbefalinger - med Danmark på…
DATA SCIENCE 22.12.2022 Nyudnævnt professor: Data science kan spare fødevareforskningen årtier Vi kan potentielt spare årtiers fødevareforskning ved at bruge data science til at undersøge, hvor…
BÆREDYGTIG JUL 19.12.2022 Forsker: Sådan laver du plantemad, der smager af jul Hvordan kombinerer vi plantebaseret mad med smagen af jul? Det har en fødevareingeniør fra…
FOODHAY 06.12.2022 FOODHAY-samarbejde om sensorik og forbrugeradfærd Det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY indeholder avanceret udstyr, der kan bruges til at…