ny kandidatuddannelse 28.03.2023 Ny kandidatuddannelse i biosolutions åbner i Kalundborg næste år Københavns Universitet åbner en ny toårig kandidatuddannelse i biosolutions i Kalundborg i 2024.…
Samproduktion af mad og energi 17.03.2023 Ny forskning vil koble havmølle-energi- og fødevareproduktion i ”multi-use-platform” ved Møn Et nyt forskningsprojekt WIN@sea skal bl.a. undersøge, om det er muligt at kombinere produktionen a…
fødevarer 30.01.2023 Kaffe med mælk kan have en anti-inflammatorisk effekt Kan noget så simpelt som kaffe med mælk have en anti-inflammatorisk effekt på mennesker? Det tyder…
FoodDay 2023 26.01.2023 Kom til FoodDay 2023 på Københavns Universitet Få den nyeste forskning og viden om plantebaserede fødevarer, når fakultetet SCIENCE på Københavns…
Fødevarer 18.01.2023 Hvad dælen er en bælgfrugt? Europæisk uvidenhed står i vejen for denne ”grønne” superføde Europæerne spiser for få bælgfrugter i forhold til myndighedernes anbefalinger - med Danmark på…
DATA SCIENCE 22.12.2022 Nyudnævnt professor: Data science kan spare fødevareforskningen årtier Vi kan potentielt spare årtiers fødevareforskning ved at bruge data science til at undersøge, hvor…
BÆREDYGTIG JUL 19.12.2022 Forsker: Sådan laver du plantemad, der smager af jul Hvordan kombinerer vi plantebaseret mad med smagen af jul? Det har en fødevareingeniør fra…
FOODHAY 06.12.2022 FOODHAY-samarbejde om sensorik og forbrugeradfærd Det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY indeholder avanceret udstyr, der kan bruges til at…
Podcast 25.11.2022 Science Report: Fat håb, overvægtige og for tidligt fødte – tarmvira kan blive jeres redning Forskere fra Institut fra Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD) har påvist, at de…
Nyt forskningsprojekt 21.11.2022 Digitale data skal få mælkepulver til at smage bedre Et nyt forskningsprojekt, AMUSE, skal udvikle digitale metoder til at forudsige mælke- og…