plantebaserede fødevarer 12.12.2024 Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere…
KOST 20.11.2024 Forskere fjerner den grynede følelse i munden: Sådan får vi nemmere ved at spise fiberrigt Vi spiser alle sammen for få fibre, og hvis vi skal lave om på det, kræver det at vi rent faktisk…
Tarmmikrobiomet 13.11.2024 Børns tarmbakterier afslører mulig nøgle til behandling af diarré Diarré kræver hvert år 500.000 børneliv i verdens lav- og mellem-indkomstlande. Men nu kæder danske…
Tarmsystemet 05.11.2024 Ved at fermentere afføring, håber forskere, at skabe fremtidens medicin til mave- og tarmlidelser Forskere fra Københavns Universitet opdyrker i ny forskning gavnlige virus fra fæces. Formålet er a…
Klinisk innovation 30.08.2024 Udbredt gigtsygdom kan forebygges gennem tarmen De proteiner, der forsager urinsyregigt, kan for nogle mennesker udrenses ved at tilføre specifikke…
Børn og mad 03.07.2024 Nyt studie om børn og mad: Særligt én aldersgruppe har det svært med frugtstykker i yoghurten At børn ikke er vilde med for mange kerner, frugtkød eller andre stykker i maden er velkendt. Men…
Tenure track 15.05.2024 Fra mælkeproteiner til plantebaserede sidestrømme Adjunkt Norbert Raak vil bruge sin viden og forskning om mejeriproteiner til bedre at omdanne…
Madspild 06.05.2024 Nyt projekt vil forhindre forrådnelse med et skjold af bakterier Et innovativt forskningsprojekt, ledt af Henriette Lyng Røder, skal nu undersøge, om vi kan…
grøn omstilling 26.04.2024 Vi skal være flexitarer: Skidtfisk og rogn kan gøre grønsagerne mindre kedelige Svaret på en grøn omstilling af vores kostvaner er ikke, at vi alle skal være vegetarer. En sund og…
Bæredygtig mad 09.04.2024 Nyt projekt vil skabe fremtidens hybridost Et nyt forskningsprojekt med Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet i spidsen vil…