Fødevareuddannelse 19.08.2021 Laura og Børge: Mejeriingeniører med over 50 års mellemrum I 2021 fylder uddannelsen til mejeriingeniør 100 år, og ligesom mejeriproduktionen har været igenne…
Annas kommentar 19.08.2021 Kommentar: Mejeriingeniørerne er et skoleeksempel på samarbejde mellem industri og akademi Den 27. august fylder mejeriingeniøruddannelsen på Københavns Universitet 100 år, og uddannelsen ha…
Jubilæum 19.08.2021 Forstår du mælken, kan du håndtere alle fødevarer I anledning af Mejeriingeniøruddannelsens 100-årsjubilæum har vi bedt tre personer med tæt…
Jubilæum 19.08.2021 Mejeriingeniøruddannelsen: En del af fundamentet under dansk fødevareindustri Mejeriingeniøruddannelsen, der i år fylder 100 år, er ekstremt langtidsholdbar, fordi de studerende…
Fødevareuddannelse 19.08.2021 Engang lærte mejeriingeniøren om hestens røgt og pleje Mejeriingeniøruddannelsen voksede ud af landbrugsfagene og fastholdt det praktiske håndværk. Læs om…
tygge-synke-besvær 16.08.2021 Video: Dysfagi Centeret og KU forskere samarbejder om tygge-synke-venlig mad Under programmet CPH-Food har forskere fra Københavns Universitet samarbejdet med Dysfagi Centret o…
Bogudgivelse 06.07.2021 Ny bog om kostråd, smag og den grønne omstilling I januar 2021 fik danskerne nye kostråd, som ikke er meget forskellige fra de tidligere råd, men…
bacheloroptag 2021 06.07.2021 Flere unge har fødevarevidenskab som første prioritet En stigning på 10 % i antallet af ansøgere, der har fødevareuddannelsen på Københavns Universitet…
SMAG OG DUFT 01.07.2021 Ældres lugtesans er svækket, når det gælder kød og løg, men ikke hindbær og vanilje Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt…
Annas kommentar 29.06.2021 Kommentar: To store forskningsbevillinger sender Danmark i retning af et plantebaseret fødevaresystem Med to store bevillinger til forskningsprojekterne PROFERMENT og SEEDFOOD, der begge handler om…