FØDSEL & BAKTERIER 30.11.2021 Udbredt tilstand i vagina kan måske lede til akut kejsersnit En skæv sammensætning af bakterier i vagina hos gravide kvinder er forbundet med øget risiko for…
fødevarevidenskab 22.11.2021 Vi kan bedst lide opdrætslaks – så længe vi ikke ved hvad vi spiser Vi danskere foretrækker smagen af både konventionelt og økologisk opdrættet røget laks over…
Ny forskning 12.11.2021 Nyt forskningsprojekt vil udforske planternes egen metode til at frigøre frøproteiner Forskere fra Københavns Universitet vil undersøge hvad planterne gør, når de skal udnytte deres…
fødevarer 09.11.2021 Danskerne har nedsat kødforbruget - men vi halter efter de andre europæere En ny stor undersøgelse af kødforbruget i Europa viser, at vi har fået mere smag for plantebaseret…
Foredrag 28.10.2021 Video: 30 års indsigt i mejeriforskning og -uddannelse på 15 minutter Efter 29 års ansættelse som professor i mejeri mm. ved KU FOOD overgår Richard Ipsen til en stillin…
KOST & ERNÆRING 28.10.2021 Danske børn er vilde med fisk, men spiser det alt for sjældent Vores børn spiser under en tredjedel af den anbefalede mængde fisk. Men ifølge en ny undersøgelse a…
Fødevareuddannelse 22.10.2021 Uddannet i fødevarevidenskab med mere end 40 års mellemrum I anledning af at fødevareuddannelsen fylder 50 år i 2021 har vi interviewet to kandidater – én med…
Bevilling 15.10.2021 Fødevareforsker modtager Novo Nordisk Data Science Investigator-bevilling Hvordan kan vores kost hjælpe os med at bevare eller forbedre vores helbred? Det har KU FOOD-lektor…
Udnævnelse 05.10.2021 Colin Ray er udnævnt til adjungeret lektor hos KU FOOD Københavns Universitet har udnævnt Colin Ray til adjungeret lektor i ”Dairy Ingredients and…
Fødevareforskning 23.09.2021 Naturlige tilsætningsstoffer understøtter klimavenlig fødevareproduktion Ordet ”tilsætningsstoffer” skurrer i ørerne på mange forbrugere – næsten 40 % af os forsøger at…