fødevarer 19.10.2023 Nu ved vi præcis, hvornår din fisk smager af mudder Mange kender en mudderagtig bismag i fisk, der kommer fra opdræt. Selvom branchen har kendt til…
FOODHAY 04.10.2023 Invitation til webinar om FOODHAY forskningsresultater Reserver den 8. februar 2024 til at få viden om, hvordan state-of-the-art FOODHAY forskningsudstyr…
Reducering af madspild 04.10.2023 Ph.d.-projekt udforsker bæredygtige forbrugsvaner i kantiner Kan et cloud-baseret vægtsystem mindske madspild og øge indtaget af plantebaserede fødevarer? I…
Plantemad 04.10.2023 Tusinder år gammel teknik kan gøre planteost til ’noget vi gider at spise’ Videnskaben kigger mod fermentering for at lave planteoste der både føles og smager som rigtig ost.…
testdeltagere søges 29.09.2023 KU FOOD søger deltagere med tab af lugtesans til et eksperiment Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) søger deltagere med lugtetab til…
FOODHAY 26.09.2023 Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt Virksomheder og forskningsmiljøer har med det fælles højteknologiske laboratoriecenter, FOODHAY, sa…
Anoreksiforskning 04.09.2023 Forsker i anoreksi-behandling via udskiftning af tarmbakterier Kan piller med en rask donors tarmbakterier hjælpe anoreksipatienter med at vende tilbage til…
Sensorik 04.09.2023 Nye metoder til sensorisk vurdering af opdrættede fisk Har du tænkt over, hvorfor opdrættede fisk smager anderledes end vilde? I denne artikel fortæller…
Netværk 30.08.2023 Nyt netværk skal fremme uddannelse, forskning og innovation inden for tarmens mikroorganismer Et nyt forskernetværk, Copenhagen Gut Microbiome Hub, samler førende forskere på tværs af…
nyt forskningsprojekt 07.07.2023 ”Super-mikstur” skal give god smag til alkoholfri øl Hvis alkoholfrit øl smagte bedre, ville det sandsynligvis udgøre en større andel af det totale…