Data science 21.12.2021 Fødevareforsker vil skabe datamodel for personlig kostpyramide Vi har i mange år haft en fælles kostpyramide i Danmark, men vi er ikke ens, og hvad nu hvis…
Annas kommentar 21.12.2021 Data Science-forskning vil skabe bedre sammenhæng mellem fødevarer og sundhed Vi befinder os i en tid, hvor dataanalyse af både fødevarer og sundhed bliver billigere, hvilket…
professor til KU FOOD 10.12.2021 Ny professor i bæredygtige fødevarer til KU FOOD Den 1. januar 2022 byder vi velkommen til Marianne Thomsen, der er ansat som professor i…
FØDSEL & BAKTERIER 30.11.2021 Udbredt tilstand i vagina kan måske lede til akut kejsersnit En skæv sammensætning af bakterier i vagina hos gravide kvinder er forbundet med øget risiko for…
fødevarevidenskab 22.11.2021 Vi kan bedst lide opdrætslaks – så længe vi ikke ved hvad vi spiser Vi danskere foretrækker smagen af både konventionelt og økologisk opdrættet røget laks over…
Ny forskning 12.11.2021 Nyt forskningsprojekt vil udforske planternes egen metode til at frigøre frøproteiner Forskere fra Københavns Universitet vil undersøge hvad planterne gør, når de skal udnytte deres…
fødevarer 09.11.2021 Danskerne har nedsat kødforbruget - men vi halter efter de andre europæere En ny stor undersøgelse af kødforbruget i Europa viser, at vi har fået mere smag for plantebaseret…
Foredrag 28.10.2021 Video: 30 års indsigt i mejeriforskning og -uddannelse på 15 minutter Efter 29 års ansættelse som professor i mejeri mm. ved KU FOOD overgår Richard Ipsen til en stillin…
KOST & ERNÆRING 28.10.2021 Danske børn er vilde med fisk, men spiser det alt for sjældent Vores børn spiser under en tredjedel af den anbefalede mængde fisk. Men ifølge en ny undersøgelse a…
Fødevareuddannelse 22.10.2021 Uddannet i fødevarevidenskab med mere end 40 års mellemrum I anledning af at fødevareuddannelsen fylder 50 år i 2021 har vi interviewet to kandidater – én med…