BEVILLING 07.06.2021 Forskere vil skabe helt ny klimavenlig plantebaseret fødevarekategori Et nyt forskningsprojekt, PROFERMENT, drevet fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns…
Fødevareuddannelse 06.06.2021 Interview med Isabella fra bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring Isabella er 21 år og læser på 2. år af bacheloren Fødevarer og ernæring. Da hun begyndte på studiet…
Kostråd 03.05.2021 De grønne kostråd Vi skal spise mere af det grønne, fordi vi kan lide smagen af det, og ikke kun fordi vi ved, at…
Ny forskning 28.04.2021 Bygkerners selvorganisering viser vejen til en ny holistisk tilgang til genetik og planteforædling En gruppe forskere har undersøgt en ny tilgang til planteforædling, der tager hensyn til, at…
Plantebaserede fødevarer 05.03.2021 EU-borgere favner plantebaserede fødevarer En ny rapport viser, at det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er vokset med 49 % på…
Fermentering 24.02.2021 Fermentering kan hjælpe os til nye, grønne fødevarer Samfundet kan have stor glæde af fermentering som en af vejene til et mere klimavenligt…
Madspild 24.02.2021 Fødevarestuderende vil mindske madspild ved at fermentere overskudsfrugt og -grønt En meget stor del af vores frugt og grønt ender som madspild, og det vil start-up-virksomheden…
Annas kommentar 24.02.2021 Fermentering bør være en del af den grønne dagsorden https://food.ku.dk/nyheder/nyhedsbrev1/alumnenyhedsbrev/Fødevarevidenskab handler i disse år i høj…
Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
Tarmvirom 05.02.2021 Forskere vil nedbringe dødeligheden blandt meget for tidligt fødte spædbørn De meget for tidligt fødte spædbørn, som vejer under 1500 gram ved fødslen, har en stærkt forøget…