fødevarevidenskab 23.12.2020 Danske og kinesiske tunger smager broccoli og chokolade forskelligt Studier fra Københavns Universitet viser, at danskere ikke er lige så gode til at smage bitre smage…
Fremtidens mad 16.12.2020 Børn om mad med insekter: Foretrækker melorme fremfor græshopper Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for, at vi vil spise det? 148…
Kommentar 14.12.2020 Vi skal yde en kraftanstrengelse for at skabe et dansk styrkeområde inden for plantebaserede fødevarer Det strategiske samarbejde som Landbrug & Fødevarer for nylig indgik med Dansk Vegetarisk Forening…
Fødevareforskning 18.11.2020 Derfor smager østers og champagne så godt sammen Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig…
Eldorado 16.11.2020 Økonomi og kvalitet i kommunal madservice Økonomiske beregninger udført af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på…
Eldorado 16.11.2020 Virtuel verden muliggør samspisning Dagbøger, fotografier og interviews afdækker, at de sociale faktorer i forhold til måltider er…
Eldorado 16.11.2020 Sanser og spisning Lugtesansen på tilbagetog. Uanset om man er sund eller rask, så sker der en aldersrelateret nedgang…
Annas kommentar 16.11.2020 Grønne proteiner er mangfoldige – derfor kræver grøn fødevareomstilling ny forskning Regeringens grønne forskningsstrategi har fire missioner, hvoraf den ene handler om, at…
Eldorado 16.11.2020 Optimering af mad til ældre Et af fokusområderne i ELDORADO projektet har været at undersøge mulighederne for at gøre måltider…
Eldorado 16.11.2020 Færdigretter kan blive mere bæredygtige Analyser af mellemretter udviklet af køkkenet på Herlev- og Gentofte Hospital viser, at der er stor…