31. maj 2022

4 studerende fra KU FOOD modtog Nestlé Bachelor Award

Prisoverrækkelse

Nestlé Bachelor Award blev den 30. maj 2022 uddelt til fødevarestuderende på Københavns Universitet (KU FOOD).

Foto fra Nestlé Award 2022
Nestle Award 2022 - fra venstre professor Lilia Ahrné, de fire prismodtagere, CTO hos Nestle Stefan Palzer samt leder af KU FOOD Anna Haldrup. Foto: Ester Ferrusola Pastrana

Nestlé Bachelor Award, der gives på Platinum, Gold og Silver-niveau, anerkender studerende, der befinder sig på et tidligt stadie i deres fødevarestudier. Der er tale om tre priser på henholdsvis 5000, 3000 og 1000 danske kroner samt et besøg hos Nestlé i Schweiz. Prisoverrækkelsen har været planlagt i to år, men blev udskudt på grund af coronapandemien.

”Det er en stor glæde for os, at vi nu har kunnet afholde dette arrangement, der med tre priser anerkender fire af vores studerende for deres excellente, akademiske indsats samt deres formidlingsevner i forbindelse med deres fødevarestudier. Jeg er glad for, at en international virksomhed som Nestlé har set, at vores forsknings- og uddannelsesniveau er så højt, at de studerende kan bidrage til udviklingen af fremtidens fødevarer på globalt plan,” siger leder af KU FOOD, Anna Haldrup.

CTO hos Nestlé og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Stefan Palzer var også til stede under prisoverrækkelsen.

De 4 prismodtagere

Priserne blev med følgende motivationer overrakt til:

Platinum Award:

Marius Birkemose, som vil bidrage til udviklingen af nye fødevarer og processer via forskning, der kombinerer forskellige videnskabelige områder eller ledelse af forskningsteams. Han kan se sig selv arbejde diverst og kreativt med udfordringer inden for bæredygtighed i fremtiden.

Gold Award:

Sigrid Nørgaard Beldring, som ønsker at gøre en forskel med en videregående uddannelse i fødevarevidenskab og teknologi med fokus på at bidrage til den grønne omstilling i fødevareindustrien. Hun blev tiltrukket af forskning i planter, men ser også sig selv i et job, hvor hun arbejder med management.

Silver Award:

Jonas Lærke Jørgensen og Kasper Andersen, hvis interesse for fødevareindustrien voksede under deres uddannelse samt deres fælles kandidatprojekt, som de gennemførte i samarbejde med industrien, og som gav dem gode muligheder for at udvikle deres tekniske og akademiske færdigheder.

De ønsker hver især at bidrage til udviklingen af bæredygtige fødevarer og teknologier, der takler udfordringer inden for bæredygtighed. Jonas Lærke Jørgensen måske som produktspecialist eller -manager, mens Kasper Andersen overvejer at tage en industri-Ph.d. eller skabe sin egen virksomhed.

 

Emner