FOODHAY 22.05.2023 Danish Crown forbedrer smagen af proteinpulver ved hjælp af FOODHAY-udstyr Danish Crown samarbejder med Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) om…
Grøn omstilling 15.05.2023 Mangel på B12-vitamin er en lurende sundhedsudfordring i Europa I takt med, at vi på befolkningsplan overgår til en langt mere plantebaseret kost, skal vi sikre, a…
Fødevarer 10.05.2023 KU FOOD leder projekt, der skal omdanne næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt til værdifuld tang I stedet for at forurene havet og klimaet skal næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt på…
sund tarm 18.04.2023 Din baby har ekstremt mange ukendte virus i tarmen Danske spædbørn kravler rundt med over 200 hidtil ukendte virusfamilier i deres tarme. Det store ta…
BSc Fødevarer og ernæring 28.03.2023 Astrid fermenterer plante-ost Ost er den mest spændende fødevare, der findes – især hvis den er lavet af planter! Det mener Astri…
ny kandidatuddannelse 28.03.2023 Ny kandidatuddannelse i biosolutions åbner i Kalundborg næste år Københavns Universitet åbner en ny toårig kandidatuddannelse i biosolutions i Kalundborg i 2024.…
Samproduktion af mad og energi 17.03.2023 Ny forskning vil koble havmølle-energi- og fødevareproduktion i ”multi-use-platform” ved Møn Et nyt forskningsprojekt WIN@sea skal bl.a. undersøge, om det er muligt at kombinere produktionen a…
fødevarer 30.01.2023 Kaffe med mælk kan have en anti-inflammatorisk effekt Kan noget så simpelt som kaffe med mælk have en anti-inflammatorisk effekt på mennesker? Det tyder…
FoodDay 2023 26.01.2023 Kom til FoodDay 2023 på Københavns Universitet Få den nyeste forskning og viden om plantebaserede fødevarer, når fakultetet SCIENCE på Københavns…
Fødevarer 18.01.2023 Hvad dælen er en bælgfrugt? Europæisk uvidenhed står i vejen for denne ”grønne” superføde Europæerne spiser for få bælgfrugter i forhold til myndighedernes anbefalinger - med Danmark på…