klima 14.03.2022 Professor: Nu skal vi helt stoppe miljø- og klimapåvirkninger i fødevareforsyningskæderne fra den mad vi spiser Universiteterne skal samarbejde med virksomhederne om at skabe cirkulære bioøkonomier der øger…
Robotteknologi 22.02.2022 Ny robot hjælper mejerister med at lave havarti og danbo Verdens første osterobot har set dagens lys og hjælper netop nu et dansk mejeri med at…
Røntgenteknologi 26.01.2022 Røntgenstråler skal gøre fremtidens plantekost mere velsmagende Røntgenstråler kan bruges til at kigge ind i de mindste dele af vores fødevarer, og give os ny vide…
Data science 21.12.2021 Fødevareforsker vil skabe datamodel for personlig kostpyramide Vi har i mange år haft en fælles kostpyramide i Danmark, men vi er ikke ens, og hvad nu hvis…
Annas kommentar 21.12.2021 Data Science-forskning vil skabe bedre sammenhæng mellem fødevarer og sundhed Vi befinder os i en tid, hvor dataanalyse af både fødevarer og sundhed bliver billigere, hvilket…
professor til KU FOOD 10.12.2021 Ny professor i bæredygtige fødevarer til KU FOOD Den 1. januar 2022 byder vi velkommen til Marianne Thomsen, der er ansat som professor i…
FØDSEL & BAKTERIER 30.11.2021 Udbredt tilstand i vagina kan måske lede til akut kejsersnit En skæv sammensætning af bakterier i vagina hos gravide kvinder er forbundet med øget risiko for…
fødevarevidenskab 22.11.2021 Vi kan bedst lide opdrætslaks – så længe vi ikke ved hvad vi spiser Vi danskere foretrækker smagen af både konventionelt og økologisk opdrættet røget laks over…
Ny forskning 12.11.2021 Nyt forskningsprojekt vil udforske planternes egen metode til at frigøre frøproteiner Forskere fra Københavns Universitet vil undersøge hvad planterne gør, når de skal udnytte deres…
fødevarer 09.11.2021 Danskerne har nedsat kødforbruget - men vi halter efter de andre europæere En ny stor undersøgelse af kødforbruget i Europa viser, at vi har fået mere smag for plantebaseret…