Fødevareuddannelse 19.08.2021 Engang lærte mejeriingeniøren om hestens røgt og pleje Mejeriingeniøruddannelsen voksede ud af landbrugsfagene og fastholdt det praktiske håndværk. Læs om…
tygge-synke-besvær 16.08.2021 Video: Dysfagi Centeret og KU forskere samarbejder om tygge-synke-venlig mad Under programmet CPH-Food har forskere fra Københavns Universitet samarbejdet med Dysfagi Centret o…
Bogudgivelse 06.07.2021 Ny bog om kostråd, smag og den grønne omstilling I januar 2021 fik danskerne nye kostråd, som ikke er meget forskellige fra de tidligere råd, men…
bacheloroptag 2021 06.07.2021 Flere unge har fødevarevidenskab som første prioritet En stigning på 10 % i antallet af ansøgere, der har fødevareuddannelsen på Københavns Universitet…
SMAG OG DUFT 01.07.2021 Ældres lugtesans er svækket, når det gælder kød og løg, men ikke hindbær og vanilje Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt…
Annas kommentar 29.06.2021 Kommentar: To store forskningsbevillinger sender Danmark i retning af et plantebaseret fødevaresystem Med to store bevillinger til forskningsprojekterne PROFERMENT og SEEDFOOD, der begge handler om…
Forskningsbevilling 28.06.2021 Nyt forskningsprojekt vil styrke den grønne omstilling via vores fødevarer Et nyt forskningsprojekt, PlantPro, samler en række fødevareinteressenter, der vil undersøge,…
Planteproteiner 28.06.2021 Video: Få tjek på dine planteproteiner - 3 gode råd Lektor Iben Lykke Petersen underviser i planteproteiner til fødevarer på Institut for…
Ny forskning 28.06.2021 Ny forskning: Bestemte lugte kan forstærke smagsoplevelsen af umami For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami…
plantemad 15.06.2021 Plantebaserede fødevarer - en fremtid med uløste udfordringer En erstatning af animalske fødevarer med plantebaserede fødevarer kan bidrage til både bæredygtighe…