Forskningssamarbejde 07.11.2022 Forskere vil studere madens strukturer på atom-niveau via nyt dansk-svensk samarbejde Hvorfor er yoghurt så silkeblød og lækker, og hvordan opnår man den samme konsistens ved brug af…
60-års fødselsdag 03.11.2022 Professor Lene Jespersen 60 år Professor ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) Lene Jespersen…
Fødevarer 28.10.2022 Fremtidens flødeskum er fedtfri og lavet af bakterier og øl-affald Flødeskum lavet af bakterier kan blive fremtiden. Fødevareforskere fra Københavns Universitet har…
FOODHAY 26.10.2022 FOODHAY-samarbejde om fødevarebiofysik I samarbejde med forskningsinstitutionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr…
Fødselsdag 18.10.2022 10-års fødselsdagsfest for Integrated Food Studies Uddannelsen Integrated Food Studies holder 10-års fødselsdagsfest d. 1 december. Kom og fejr…
plantebaserede fødevarer 29.09.2022 Plantebaserede fødevarer: ny specialisering på fødevareuddannelsen Vi skal blive bedre til at forarbejde planter til klimavenlige fødevarer, mens vi samtidig har foku…
Fødevareuddannelse 29.09.2022 Booster umami-smagen for at få os til at elske grøn mad Med en videregående fødevareuddannelse i bagagen har Charlotte Vinther Schmidt skaffet sig to…
FOODHAY 27.09.2022 FOODHAY-samarbejde om proteomik og metabolomik Avanceret proteomisk og metabolomisk udstyr indgår i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY,…
NYT FORSKNINGSPROJEKT 08.07.2022 Ostebaseret ”tryllestøv” skal få dig til at elske plantebaserede måltider Fødevareforskere fra Københavns Universitet vil i samarbejde med Lactosan A/S undersøge, hvordan os…
BACHELOROPTAG 2022 06.07.2022 Små ændringer i antal unge der vil læse fødevarevidenskab på KU Et fald på 9% i antallet af førsteprioritetsansøgere til fødevareuddannelsen på Københavns…