AI og planter 15.12.2025 Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden" Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikk…
Kost 05.12.2025 Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en…
FØDEVARER 03.10.2025 Forskere genopliver yoghurt lavet af... myrer En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns…
Bakterier 12.09.2025 Flasker gemt i 130 år bød på bakterielle overraskelser: Vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forsker…
Hæder 22.08.2025 Qian Janice Wang udnævnt til Master of Wine Qian Janice Wang, lektor og sektionsleder for Design og Forbrugeradfærd, kan føje endnu en…
Sidestrømme 09.07.2025 Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood Forskere fra KU FOOD har fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion, pulp,…
Navne 23.05.2025 Ny institutleder på FOOD Dr. Colin Ray tiltræder pr. 1. juli 2025 stillingen som ny institutleder på Institut for…
FARVEL 24.04.2025 En dedikeret og plantefokuseret leder takker af Efter otte år som leder for Institut for Fødevarevidenskab (KU FOOD) giver Anna Haldrup nu faklen…
Kost 11.04.2025 Ny forskning: Kostmønstre under graviditeten forbundet med barnets hjerneudvikling og intelligens Ny dansk forskning har undersøgt sammenhængen mellem gravides kostmønstre og barnets vækst i…
GRØN OMSTILLING 18.03.2025 Populær madlavningsost – nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og…