GRØN OMSTILLING 18.03.2025 Populær madlavningsost – nu med ærter, men med samme gode smag og tekstur Man kan godt erstatte en stor del af mælken i ost med planter og stadig bevare den rigtige smag og…
Kost og graviditet 03.03.2025 Ny forskning: Stærk sammenhæng mellem vestlig kost under graviditeten og ADHD Ny dansk forskning viser, at et vestligt kostmønster med højt indhold af fedt og sukker samt færre…
Bevilling 21.01.2025 Nyt forskningsfyrtårn skal udvikle bedre fødevarer og lægemidler Forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet har modtaget 39,4 millioner kroner til et…
Sundt samarbejde 08.01.2025 Nyt projekt har låst op for proteinfordøjeligheden af nordisk tempeh Nyt projekt har låst op for proteinfordøjeligheden af nordisk tempeh
Teknologi 20.12.2024 Vi skal måle os til fremtidens grønne fødevarer - og vi skal måle grønt Den grønne omstilling af vores kost kræver en tilsvarende grøn omstilling af vores…
plantebaserede fødevarer 12.12.2024 Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere…
KOST 20.11.2024 Forskere fjerner den grynede følelse i munden: Sådan får vi nemmere ved at spise fiberrigt Vi spiser alle sammen for få fibre, og hvis vi skal lave om på det, kræver det at vi rent faktisk…
Tarmmikrobiomet 13.11.2024 Børns tarmbakterier afslører mulig nøgle til behandling af diarré Diarré kræver hvert år 500.000 børneliv i verdens lav- og mellem-indkomstlande. Men nu kæder danske…
Tarmsystemet 05.11.2024 Ved at fermentere afføring, håber forskere, at skabe fremtidens medicin til mave- og tarmlidelser Forskere fra Københavns Universitet opdyrker i ny forskning gavnlige virus fra fæces. Formålet er a…
Klinisk innovation 30.08.2024 Udbredt gigtsygdom kan forebygges gennem tarmen De proteiner, der forsager urinsyregigt, kan for nogle mennesker udrenses ved at tilføre specifikke…