27. maj 2016

Chefkok fra Københavns Universitet vinder sardisk kokkepris

Kokkepris

Roberto Flore, chefkok ved Nordic Food Lab på Københavns Universitet er blevet tildelt den sardiske pris "Manos in Pasta" for at udbrede den sardiske gastronomiske arv til resten af verden.

Chefkok ved Nordic Food Lab, Roberto Flore (med prisen til højre i billedet) modtog for nylig den sardinske kokke-pris "Manos in Pasta". Hans mentor, den internationalt anerkendte sardiske kok Sergio Mei (tv.) blev også tildelt prisen.

Manos in Pasta-prisen er dedikeret til kokke, der har demonstreret avancerede færdigheder og dyb viden om sardisk madkultur, og som bruger denne viden til fremme af fødevareinnovation og samtidig er dedikeret i forhold til at fortælle resten af verden om maden fra den italienske ø.

"Som chefkok ved Nordic Food Lab har jeg i høj grad brugt ideer og teknikker, der kommer fra min hjem-ø til at inspirere forskningen i vores laboratorium," siger Roberto Flore, som er stolt over at modtage prisen sammen med sin mentor, den sardiske kok Sergio Mei.

"Jeg har ikke set ham i 10 år, så det var fantastisk at mødes igen. Vi er to mennesker i forskellige aldre, men med fælles værdier, når det gælder fødevarer. Jeg har lavet mad og haft min gang i køkkenet siden jeg var fire. Men som en meget dygtig kok var han den, som viste mig, hvilken retning jeg skulle tage. Han rådgiver uden at sige så meget. Gennem sin stærke karisma har han vist mig, hvordan man interagerer med fødevarer og fødevareproducenter og at have respekt for ingredienserne," siger Roberto Flore.

Prisen blev for anden gang uddelt af organisationen Cunfraria de sos sabores de Mejlogu, og selve overrækkelsen foregik på  det sandiske museum Aligi Sassu.

Nordic Food Lab er et center under Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.  

Emner