18. maj 2016

FOOD-studerende skabte pop-up-menu til deres speciale

Fødevareinnovation

I pinsen afholdt to studerende på kandidatuddannelsen Food Innovation and Health et pop-up arrangement for at samle data til deres speciale. 90 gæster på The Set i København spiste sig igennem en femretters menu med en lokal version af den indonesiske fødevare tempeh, som de to studerende har udviklet og serverede i samarbejde med top-kokke fra Geranium og Restaurant Alchemist.

Menuens anden ret var tempeh smørrebrød, dvs. smørstegt rugbrødsflage med tempeh confiteret i olie infuseret med urte og hvidløg, serveret med syltede agurker, radise crudite, peberrodscreme og rucolablomster. Foto: Karsten Olsen

To studerende Louise Beck Brønnum og Anna Loraine Hartmann har videreudviklet den indonesiske fermenterede fødevare tempeh, der almindeligvis er baseret på soyabønner, til en dansk version lavet på gule ærter. De skriver speciale på Nordic Food Lab ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

I samarbejde med kokke fra Geranium og Restaurant Alchemist har de to studerende eksperimenteret med tempeh i forskellige gastronomiske kontekster, hvilket resulterede i en fem retters menu, hvoraf tre retter var med tempeh. På "The Set" i København kreerede kokkene og de to studerende både frokost- og aftenmenuen og indsamlede data via et spørgeskema til de 90 spisende gæster.

Nu skal de studerende i gang med databehandlingen, hvilket skal bringe dem tættere på, hvilken gastronomisk kontekst tempeh bedst kan introduceres i til det danske marked. Undersøgelsen indgår i de studerendes masterprojekt på uddannelsen Food Innovation and Health, som skal afleveres til august.

Bordopstilling på The Set. Foto: Karsten Olsen.

 

Se video om tempe på YouTube (engelsk)

Emner