FOOD-studerende skabte pop-up-menu til deres speciale
I pinsen afholdt to studerende på kandidatuddannelsen Food Innovation and Health et pop-up arrangement for at samle data til deres speciale. 90 gæster på The Set i København spiste sig igennem en femretters menu med en lokal version af den indonesiske fødevare tempeh, som de to studerende har udviklet og serverede i samarbejde med top-kokke fra Geranium og Restaurant Alchemist.

Menuens anden ret var tempeh smørrebrød, dvs. smørstegt rugbrødsflage med tempeh confiteret i olie infuseret med urte og hvidløg, serveret med syltede agurker, radise crudite, peberrodscreme og rucolablomster. Foto: Karsten Olsen
To studerende Louise Beck Brønnum og Anna Loraine Hartmann har videreudviklet den indonesiske fermenterede fødevare tempeh, der almindeligvis er baseret på soyabønner, til en dansk version lavet på gule ærter. De skriver speciale på Nordic Food Lab ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
I samarbejde med kokke fra Geranium og Restaurant Alchemist har de to studerende eksperimenteret med tempeh i forskellige gastronomiske kontekster, hvilket resulterede i en fem retters menu, hvoraf tre retter var med tempeh. På "The Set" i København kreerede kokkene og de to studerende både frokost- og aftenmenuen og indsamlede data via et spørgeskema til de 90 spisende gæster.
Nu skal de studerende i gang med databehandlingen, hvilket skal bringe dem tættere på, hvilken gastronomisk kontekst tempeh bedst kan introduceres i til det danske marked. Undersøgelsen indgår i de studerendes masterprojekt på uddannelsen Food Innovation and Health, som skal afleveres til august.

Bordopstilling på The Set. Foto: Karsten Olsen.
Se video om tempe på YouTube (engelsk)
Emner
Relaterede nyheder
Kontakt
Masterstuderende ved Institut for Fødevarevidenskab, Louise Beck Brønnum, louise.beck02@gmail.com
Masterstuderende ved Institut for Fødevarevidenskab, Anna Loraine Hartmann, bzd329@alumni.ku.dk
Journalist ved Institut for Fødevarevidenskab Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk
Fødevareinnovation og sundhed
Uddannelsen i fødevareinnovation og sundhed (Food Innovation and Health) er en videnskabelig og anvendelsesorienteret uddannelse, der udfordrer traditionelle opfattelser af gastronomi. Uddannelsen kombinerer viden om ernæring, innovation og entreprenørskab med fødevarekemi, gastronomiske principper, produktudvikling og forbrugeroplevelse. Således klædes kandidaterne på til at navigere i krydsfeltet mellem velsmag og sundhed – og til at udvikle nye produkter.
Kernekompetencer, Fødevareinnovation og sundhed
Den unikke kombination af viden, metoder, teknikker og kompetencer indebærer, at man som kandidat i fødevareinnovation og sundhed blandt andet vil være i stand til at:
- Anvende forskellige tilgange til at fremme innovation og kreativitet i forbindelse med udvikling af velsmagende og ernæringsrigtige produkter
- Håndtere forbrugernes krav og ønsker i relation til mad og spisning
- Varetage rådgivnings- og ledelsesopgaver i relation til fødevarer og sundhed for private virksomheder og offentlige institutioner
- Undervise og forske inden for fødevarer og sundhed
Jobmuligheder, Fødevareinnovation og sundhed
Med uddannelsen fødevareinnovation og sundhed kan man arbejde i fødevarevirksomheder eller indenfor offentlig bespisning, fx som produktudviklere eller rådgivere. Man kan også arbejde med kommunikation, sundhedsfremme, ledelse eller forskning inden for fødevareområdet (fx i sundhedssektoren), blive underviser (eksempelvis på professionshøjskoler), eller fungere som konsulent.