12. juli 2018

189 unge vil læse bachelor i fødevarer og ernæring

Fødevarer og ernæring

189 unge søger om optagelse på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet. Det er fald på 27% i forhold til 2017. Heraf har 78 unge sat kryds ved fødevareuddannelsen som førsteprioritet. Men udviklingen var forventet.

Efter flere års stigning i antal studerende til bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universitet (KU) var det forventet, at antal ansøgninger ville falde i 2018, forklarer Institutleder Anna Haldrup ved Institut for Fødevarevidenskab:

”Generelt falder ansøgerantallet til de videregående uddannelser. KU har modtaget knapt 9% færre ansøgninger i år, og dette hænger sammen med et nyt krav om minimumkarakter på 6.0, et krav der altså også rammer fødevareuddannelsen.”

”Men vi vil naturligvis gerne have flest mulige unge til at læse fødevarer, fordi vi kan se, at der er et stort behov for vores kandidater i fødevareproduktionen, og de nyuddannede har rigtig gode jobmuligheder; ikke mindst på grund af vores tætte samarbejde med hele fødevareindustrien. Uddannelsen giver de unge mange muligheder. Her har de studerende kontakt med industrien gennem hele uddannelsen, man kan snuse til næsten alle former for naturvidenskabelig forskning hvor fødevarer trækker på alle videnskabelige discipliner.  Og så er her et fantastisk studiemiljø. Jeg opfordrer derfor unge der har fødevarer som interesse til søge uddannelsen,” siger Anna Haldrup.

Antal ansøgere til bacheloruddannelse i fødevarer og ernæring nu og her er ikke lig med det endelige antal studerende, der begynder på uddannelsen efter sommerferien. Der er nemlig en chance mere for at tilmelde sig. Fra den 28. juli 2018 får de studerende, der har søgt nu, svar på deres ansøgning, og samme dag åbner man for tilmelding til de ledige pladser, hvor der er ansøgningsfrist 6. august 2018 kl. 12. Læs mere på www.studier.ku.dk

Læs mere og se video om bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring.

Link til Fødevarer og ernæring på Facebook.