FOOD's alumne nyhedsbrev

JANUAR 2017

Fermentering er hot i fødevareindustrien, men også blandt forbrugere, i den gastronomiske verden og hos iværksætterne

Talrige danske virksomheder bygger deres succes på en dyb forståelse af forskellige fermenteringsprocesser. Nu er fermentering også blevet noget, som mange forbrugere og fødevaresektoren over en bred kam har taget til sig. Med fermentering kan man fx forlænge holdbarheden, omformulere reststrømme og fremelske nogle fantastiske smage.

Læs om hvordan forskerne leder efter gær til fermentering af super lækker æblevin, bl.a. med henblik på at forbedre de danske æbleplantagers vilkår...


Susannes Kommentar

Fødevarevidenskabeligt fokus på fermentering

Konstitueret leder af FOOD, Susanne Sørensen:

Fermentering er et fokusområde på FOOD, for store dele af fødevarebranchen, kokke og for forbrugerne - og som fødevareforskere er vi altid i marken for at udveksle viden...


Fermentering skaber værdi i tre vestafrikanske lande

Danida-projektet GreenGrowth, som FOOD leder, skal bl.a. fastlægge krav og barrierer for implementering af starterkulturer på alle niveauer i den vestafrikanske fødevaresektor.

Læs om hvordan forskerne er i gang med at sikre den mikrobiologiske kulturarv i Ghana, Benin og Burkina Faso...


VIDEO fra Nordic Food Lab om retten tempe

Nordic Food Lab og FOOD-sektionen Mikrobiologi og fermentering fortæller om, hvordan man kan bruge nordiske råvarer til en traditionel indonesisk ret og om fermenteringen, der benyttes.

Se videoen om tempe fremstillet på lokalt voksende bønner (på engelsk)...
Alumne-interview: Vin er videnskab - og kunst

Nathalia Edwards arbejder med gær og bakterier til vinindustrien hos Chr. Hansen A/S. Hendes ansvar befinder sig i det område, hvor ny viden fra laboratoriet implementeres i den virkelige verden.

Læs om hvordan kandidaten i fødevarevidenskab læste til vinmager i Australien...


Inge Tetens er ansat som centerleder for Livskraft

Centret er en stor tværfaglig satsning mellem Institut for Fødevarevidenskab, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Institut for Idræt og Ernæring samt Madkulturen.

Læs mere om Inge Tetens ansættelse og planerne for centret...
Postdoc Bekzod Khakimov fik den første Nils Foss Talent Pris

Den unge forsker har allerede stået for to grundlæggende forbedringer af ikke målrettet metabolomics ved brug af ”gaskromatografi kombineret med massespektrometri” (GC-MS) og er ved at opbygge en database over metabolitter.

Læs mere om postdoc Bekzod Khakimovs forskningsområde foodomics... 


Professor Rasmus Bro fik den første Nils Foss Excellence Pris

Han har været primus motor i introduktionen af Proces Analytisk Teknologi (PAT) i Danmark, og har sammen med fødevareindustrien samt USA’s Food and Drug Administration, lavet den første uddannelse i PAT.

PAT er i dag implementeret i mange virksomheder via ODIN-konsortiet, som Rasmus Bro har startet...
Brugen af NIRS tager fart i fødevareindustrien

Fordelen ved at anvende nær-infrarød spektroskopi (NIRS) til at kvalitetsteste virksomhedens råvarer og produkter er, at det går hurtigt, samt at metoden kan anvendes på utroligt mange typer af fødevarer.

Læs mere om NIRS, som også kan bruges til at afsløre fødevaresvindel...


FOOD er med i nyt projekt, der skal få os til at spise insekter

Der er arbejdspladser, millionomsætning og bæredygtig udnyttelse af organiske restprodukter i projektet, som vil gøre Danmark til foregangsland inden for produktion af insekter til dyrefoder og menneskeføde.

Læs mere om projektet, som Innovationsfonden har investeret 19 mio kr. i...
Kom på konference om Nær InfraRød Spektroskopi (NIRS)

Den internationale konference om nær infrarød spektroskopi ICNIRS 2017 bliver holdt i Danmark, har mere end 75 mundtlige præsentationer og forventes at tiltrække mere end 400 deltagere.

Early Bird registrering slutter den 16. februar - så du kan nå det endnu...


Billetter til Fermenteringsdagen revet væk

Fermentering er relevant på alle niveauer fra den almindelige husholdning til storskala fødevareindustri, og pladserne til FOOD's Fermenteringsdag den 2. februar blev da også hurtigt besat.

Læs om Fermenteringsdagen på FOOD den 2. februar...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 20. januar 2017