FOOD's alumne nyhedsbrevSEPTEMBER 2016

Mejeriingeniører med overblik

Mejeriingeniørerne ansættes naturligvis i stor stil i mejeriindustrien. Men det overblik over fødevarers egenskaber samt de processer, der kræves under forarbejdningen, kan også bruges mange andre steder i erhvervslivet. Mange mejeriingeniører sidder i lederjobs på forskellige niveauer i fødevare- og biotekindustrierne, hvor de kombinerer deres store viden om fødevarer og processer med innovation, strategi og handlekraft. Det gælder fx Jesper Bryde-Jacobsen, der blev færdig som mejeriingeniør i 1989 og i dag er leder af forsknings- og innovationskonsortiet BIOPRO.

Læs om hvordan baggrunden som mejeriingeniør hjælper direktøren i BIOPRO med at skabe visionerne og få succes med opgaverne...


Bjarkes Kommentar

Vores alumner er de bedste ambassadører

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

Ca. 100 søger årligt ind på bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring. Det er pænt mange, men vi undrer os nu alligevel over, det ikke er flere...


Velkommen til 103 nye fødevarestuderende

De nye fødevarestuderende blev budt velkommen af to institutledere samt bacheloruddannelsens studieleder og er nu i gang med at lære både hinanden og universitetet at kende.

En gruppe rusvejledere har lagt et spændende program...


Gastronomisk Legestue til Food Festival i Aarhus

Medlemmerne af Gastronomisk Legestue er studerende på Fødevarer og ernæring, der bruger deres fritid på at lave og fortælle om videnskabelig mad - i den kommende weekend på Food Festival i Aarhus.

Oksekød med kaffesne er en af de smagsprøver, legestuen serverer...


Facebook-side for Fødevarer og ernæring

Kender du en potentiel studerende, som er vild med både mad og naturvidenskab? Bachelorud-dannelsen Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan følge med i studielivet.

Mød os på Facebook og bliv klogere på bacheloruddannelsen...


Nudging af fødevarer kan få os til at spise sundere

Nudging handler om at foretage strategiske ændringer i miljøet, der ændrer folks adfærd på en forudsigelig måde, uden at forbyde noget eller ændre væsentligt på økonomiske incitamenter.

Læs om fremtidsperspektiverne for nudging af sunde fødevarer...
Fødevare-mikrobernes forsker er fyldt 60 år

Som leder af FOOD-sektionen Fødevaremikrobiologi og fermentering går professor Susanne Knøchels arbejde ud på at forstå, udnytte og styre de egenskaber mikroorganismerne i fødevarer har.

Mikroorganismerne er udgangspunktet, både de gode og de dårlige... 


Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Hvis du følger Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, får du for eksempel nyheder om vores forskning, ledige stillinger og invitationer til forskellige arrangementer.

FOOD har over 1800 følgere på LinkedIn...
Maden kan være løftestang for et bedre liv til de ældre 

Hvordan kan maden være med til at forbedre tilværelsen for en stigende gruppe af ældre i det globale samfund? DR's Mette Frisk var ordstyrer for en debat arrangeret af FOOD og 2 andre KU-institutter med deltagelse af bl.a. Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer.

Læs et uddrag af debatten, der foregik på Folkemødet...


Forskning kan holde ældre aktive længere

En gruppe ældre er underernærede med en øget risiko for funktionstab og sygdom. Forskning viser imidlertid, at man kan imødegå underernæring og funktionstab og deraf følgende sygdom med en særlig kombination af kost, fysisk aktivitet og sociale tiltag.

KU var på Folkemødet med en strategisk satsning vedr. de ældre...
Professor Lilia Ahrné holdt sin tiltrædelsesforelæsning

Forelæsningen handlede om hendes forskning og om fremtiden for mejeri procesteknologi på FOOD. Lilia Ahrné vil bl.a. sætte fokus på udviklingen af innovative og bæredygtige løsninger til produktion af sunde og naturlige mejeri-produkter.

Læs mere her...


FOOD diskuterede madspild og køkkentjans på Folkemødet

FOOD var med til Stop Spild Af Mad’s event om madspild og præsenterede GUDP-projektet WasteTaste. Som deltager i projektet Smag for Livet var FOOD også en del af Nordea-fondens projektkollektiv Smag & Lær.

Hos Smag & Lær blev børnenes gang i køkkenet bl.a. debatteret...
Ph.d.-studerende vinder SoMe-award

Tænk hvis dit køleskab kunne fortælle dig, når det indeholder fordærvet mad! Den tanke fik ph.d.-studerende Bhaskar Mitra, og den hjalp ham til at vinde en award i Venture Cup 2016.

Læs mere om konkurrencen og ideen...


Millionbevilling til tarmfloraforskning

FOOD har fra Det Frie Forskningsråd fået 6,3 millioner kr. til at undersøge, om man kan forhindre fedme ved at manipulere tarmfloraen tidligt i livet.

Forskningen kan måske føre til en ny tidlig forebyggelse...
Kom til Alumnernes Dag 2016 - tilmelding er i gang

Til den 3. Alumnernes Dag kan du møde en række af Københavns Universitets topforskere. Forskningsoplæggene krydres med rundvisninger i det historiske København.

Læs mere om dagen på alumneforeningens hjemmeside...


Mange interessante forsk-ningsprojekter

En stor del af dagligdagen på FOOD går med at forske. Vores forskningsprojekter bliver listet på hjemmesiden med beskrivelse af, hvad de handler om, hvor længe de løber, hvordan de finansieres etc.

Dyk ned i masser af forsknings-projekter (engelsk)...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 01. september 2016