FOOD's alumne nyhedsbrev

JANUAR/FEBRUAR 2016

 

Leder i Arla: Forskningen skal ud, hvor den gør gavn

Interview med Grith Mortensen, der leder forskningsteamet ”Ingredients & Milk Science” ved Arlas strategiske forskningscenter, ASIC. I dette nyhedsbrev kan du også læse om Mia Irene Kristensen, der har kastet sig ud i en karriere som fødevareentreprenør. Fremover vil vi bringe flere interviews med alumner, der har forskellige vinkler på, hvordan en karriere med en videregående naturvidenskabelig fødevareuddannelse i bagagen kan se ud.

Læs interviewet med FOOD-alumne Grith Mortensen, der omsætter forskning og viden til mejeriprodukter ...


Bjarkes Kommentar:

Masser af spændende opgaver til kommende fødevarekandidater

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

Selvom pladserne bliver fyldt på bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring burde langt flere søge ind...Entreprenørskab: Kast dig ud i det med det samme

Midt i fødevarestudierne sprang den 29-årige Mia Irene Kristensen ud som entreprenør og rådgiver nu både virksomheder og private indenfor fødevarer, produktudvikling og undervisning.

Læs om, hvordan privatliv og arbejdsliv smeltede sammen på den gode måde...


Fødevarer og ernæring præsenteret for unge fynboer

To studerende fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet deltog i fynsk uddannelsesmesse for at fortælle om bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring.

Se også en række korte videoer om fx studieindhold, livet på campus og karrieremuligheder...
Et skridt på vejen mod det entreprenørielle universitet

SCIENCE er ved at udrulle en strategi for innovation og entreprenørskab. Et af tiltagene er UCPH Innovation Hub, hvor studerende kan få hjælp til at videreudvikle deres ideer til et produkt og et forretningskoncept.

Læs mere om de muligheder Hub'en tilbyder...


ODIN styrker innovation i fødevareindustrien

ODIN-konsortiet skaber netværk mellem en række virksomheder i fx fødevare- og medicinalindustrien og Københavns Universitet. Konsortiet er dannet for at fremme innovation via avanceret databehandling og produktanalysemetoder.

Læs om ODIN-konsortiet, der er åbent for nye medlemmer...
Ny forskning: Hveden er den oversete smag i brødet

Selvom vi har spist hvede i 13.000 år, er smagsforskelle mellem forskellige hvedesorter ikke blevet grundigt videnskabeligt undersøgt før nu. Ny forskning viser, at forskellige hvede-typer smager helt forskelligt.

Hveden smager bl.a. af kakao og øllebrød...


Matematiske modeller til optimeret ostemodning

Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab og Niels Bohr Institutet vil sammen med Arla udvikle nogle matematiske modeller, som kan bruges til at optimere ostemodningsprocesser.

Læs mere om et muligt paradigmeskifte for ostemodning...
Fødevareforskere vil hjælpe Afrika med at skabe eksport af kamelmælk

Forskerne undersøger, hvordan man kan blive bedre til at lave ost, syrnede mejeriprodukter og langtidsholdbar mælk af kamelmælk.

Kamelmælk opfører sig anderledes end komælk i mejeriprocesser...


Presserende behov for mere viden om ældremad

Behovet for velsmagende og ernæringsrigtig ældremad vil vokse støt frem mod, at der om 30 år vil være 50% flere ældre over 65 i forhold til i dag.

Læs om konferencen Mad til ældre: Ny viden til god praksis...
Klik på billedet, hvis du vil besøge FOOD på LinkedIn

Hvis du følger Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, får du nyheder om vores forskning, ledige stillinger og invitationer til arrangementer.

FOOD har over 1500 følgere på LinkedIn...


Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring på Facebook

Kender du en uddannelsessøgende, der interesserer sig for fødevarer fra en naturvidenskabelig vinkel? Få mere at vide på Fødevarer og ernærings Facebook-side.

Følg med i nyheder og indslag fra bacheloruddannelsen...
Vores planteafgrøder skal sprudle af protein

FOOD KU er partner i et nyt EU-projekt PROTEIN2FOOD, der skal udvikle nye effektive planter med masser af protein, så produktionen af planteprotein i Europa bliver øget med 25 %.

Læs mere om projektet, der påvirker miljø, biodiversiteten og helbredet...


FOOD har mange interessante forskningsprojekter

En stor del af dagligdagen på FOOD går med at forske. Alle vores forskningsprojekter bliver listet på hjemmesiden med beskrivelse af, hvad de handler om, hvor længe de løber, hvordan de finansieres etc.

Dyk ned i flere forskningsprojekter (engelsk)...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 22. januar 2016