FOOD's alumne nyhedsbrev

SEPTEMBER/OKTOBER 2015

 

Kom og hør om den nyeste fødevareforskning

Hvordan påvirker madens struktur vores mæthedsfølelse? Hvad er den nyeste forskning inden for økologiske, fermenterede fødevarer? Hvordan hænger fysisk kemi sammen med udvikling af nye mejeriprodukter? Det er nogle af emnerne på programmet til FOOD's alumne/professordag i oktober.

Se programmet og find ud af, hvordan du melder dig til...


Bjarkes Kommentar:

Frontforskning i fokus 23. okt.

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

Vi vil skabe et solidt link mellem den basale forskning og den forskning, der på et tidspunkt skal blive til produkter i virksomheden...FOOD forsker med tusindvis af skoleelever

Mellem 20.000 og 30.000 elever fra 0.klasse til 3. G deltager i MasseEksperimentet 2015. Temaet er smag, kultur og genetik, og FOOD har udviklet de forsøg, eleverne skal gennemføre.

Læs mere om Danmarks største skoleeksperiment...


Danmark i front med håndtering af vandforbrug

Sammen med to andre universiteter og en række fremtrædende danske virksomheder er FOOD KU i gang med at forvandle brugt procesvand fra fødevareindustrien til en forgyldt ressource.

Begrebet "rent vand" skal omdefineres i fødevareindustrien...Fra restprodukt til højkvalitets fødevareingredienser

En gruppe fødevareforskere har udviklet en ny metode til oprensning af proteiner fra den presserest, man står tilbage med efter udvinding af rapsolie.

Måske kan vi dermed erstatte importeret soyaprotein med selvfremstillet rapsprotein...


VIDEO: Ny model kan afsløre tyktarmens hemmeligheder

Modellen MiniGut er en helt særlig model af tyktarmen, der har en høj kapacitet og kan producere resultater med en høj statistisk sikkerhed.

Modellen kan være med til at afdække, hvordan man kan blive bedre til at lave functional food...
BECY ”Summer School” gav viden og inspiration

Mejeriingeniørstuderende Christina Greany Sørensen tog på sommerskoleophold i Tyskland og blev klogere på den internationale bioøkonomi.

Opholdet i Stuttgart gav inspiration til nye udfordringer...


Gastronomisk Legestue bød på barndomsminder i Aarhus

Under Food Festival kreerede FOOD-studerende havregrødssiffon med æble og kanelglas samt en svensk fortolkning af den gode gamle frikadellemad.

Læs mere om molekylær gastronomi under åben himmel...
Nu kan du tjekke vores nye Facebook-side

Institut for Fødevarevidenskab har lanceret en  Facebook-side for BSc uddannelsen "Fødevarer og ernæring". Siden har hurtigt fået stor tilslutning.

Se hvad der foregår på Fødevarer og ernæring på Facebook...


Hjerteligt velkommen til 117 bachelorstuderende

Det samme antal som sidste år. De nye studerende måtte traditionen tro gennem et omfattende velkomstprogram som en forberedelse på universitetslivet.

Første campusdag var afsat til SCIENCE-løbet...
Prestigefyldt pris gik til Søren Balling Engelsen

Professor Søren Balling Engelsen er vinder af ”Tomas Hirschfeld Award 2015”. Prisen, der er sponsoreret af FOSS, er den mest prestigefyldte inden for nær infrarød spektroskopi.

Læs mere om prisen, der bliver overrakt i Brasilien...


Verdensførende kemometri-professor er fyldt 50

Den 28. juli fyldte professor Rasmus Bro 50. Han arbejder med kemometri og er en af hovedforfatterne til et banebrydende studie af brystkræft.

Rasmus bro arbejder bl.a. med fødevareanalyse...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 17. september 2015