KU FOOD's alumne nyhedsbrev

September 2019

Some of the articles in this newsletter can also be found on UCPH FOOD's English homepage


Unik mulighed for at deltage i stor international konference om højtryksbehandling, som for første gang bliver afholdt i København

KU FOOD er fra 7.-10. juli 2020 vært for den 11. internationale konference, High Pressure Bioscience and Biotechnology, HPBB2020, der bringer ny viden om højtryksbehandling af biologiske materialer, som fx fødevarer. Konferencen vil bringe forskere, studerende og fagfolk sammen for at lære om spændende forskning inden for højtryksbiovidenskab og -bioteknologi.

Du kan nu forhåndstilmelde dig konferencen...


Annas Kommentar

To nye professorer og en international konference 

Leder af KU FOOD, Anna Haldrup:

Vi er værter for en stor international konference, der bl.a. handler om højtrykteknologiens potentiale til at skabe sunde og naturlige fødevarer med lang holdbarhed. 

Læs også om vores to nye professorer, der holder tiltrædelsesforelæsninger den 27 september...Ny Professor i fødevarekemi forsker i fremtidens sunde og bæredygtige mad

Marianne Nissen Lund er udnævnt til professor i fødevarekemi og skal dermed løfte arven efter professor Leif Skibsted, der bliver professor emeritus til oktober. 

Læs mere om Marianne Nissen Lunds forskning i bl.a. mælkeproteiner... 

Fødevareprofessor: Alger kan være med til at revolutionere vores madvaner

Poul Erik Jensen er ansat som ny professor i plantebaseret fødevarebiokemi. Han har forsket i planters fotosyntese og metabolisme og anvendt dette i lysdreven biosyntese.

Læs mere om Poul Erik Jensens forskning, bl.a. om alger som ny basis-råvare...Chokoladesmagen formes under forarbejdningen af kakaobønnerne


En række forskere har studeret hvordan forholdene under fermenteringen påvirker mikrofloraen i kakaobønnerne og dermed smagen i det endelige produkt.

Forskningen kan bruges til at udvikle nye chokoladetyper med nye smage og dufte...

Børns smag for det velkendte overtrumfes ikke nødvendigvis af en flot indpakning


Ny forskning fra Smag for Livet viser, at velkendthed spiller en større rolle, end bl.a. indpakning og servering, når det gælder børns valg af madvarer.

Læs mere om resultaterne, der var lidt af en overraskelse for forskerne...Grøntsager vil ikke spises!

Både strukturen og smagen af grøntsager gør det svært at spise en tilstrækkelig mængde. Det skyldes bl.a., at vi evolutionært ikke er designede til at spise mange grøntsager. Videnskaben og kokkeverdenen kan komme med løsninger på denne udfordring.

Shio-koji kan bruges til at fermentere grøntsager og derved gøre dem mere tiltrækkende...

Forskning skaffer bedre fødevarer og hurtigere analyse af fx blodprøver

En ny metode udviklet på KU FOOD kan gøre tolkningen af gastromatografiske analyser hurtigere og nemmere. Metoden, der gør brug af deep learning, har betydning for kvalitet, effektivtet og omkostninger. 

Læs også mere om gaskromatografi, der bruges mange steder i samfundet...86 unge skal læse Fødevarer og ernæring på Københavns Universitet

Antallet af optagne er en stigning på omkring 10 % i forhold til sidste år. KU FOOD's opgave er nu, at uddanne de unge så de står godt rustet til at kunne arbejde i fremtidens fødevaresystem. 

Se artiklen på KU FOOD's hjemmeside...

Bæredygtighed bragede igennem indlæggene på Food Day 2019

Med oplæg fra bl.a. Chr. Hansen, IBM samt en række forskere fra SCIENCE blev de nyeste fremskridt i fødevareindustrien og -forskningen præsenteret med fokus på at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Se videoer og billeder fra FOOD DAY 2019...
Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (KU FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 24. september 2019