KU FOOD søger deltagere med tab af lugtesans til et eksperiment
Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) søger deltagere med lugtetab til et lugte- og smagssans eksperiment.
Forskerne på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) vil undersøge, hvordan madoplevelsen påvirkes af lugtetab, så der kan laves bedre vejledninger og opskrifter til personer med lugtetab i samarbejde med Flavour Klinikken, Gølstrup (Holstebro). Der vil indgå spørgeskemaer, som omhandler din duftopfattelse, madlavningsvaner og fødevarevaner. Dine evner til at smage og lugte vil blive målt ved forskellige tests. Der vil indgå smagsprøver på forskellige tomatsupper. Du skal svare på dansk.
Kriterier for deltagelse
TILMELDNING
Send en e-mail til Helene C. Reinbach via helene.reinbach@food.ku.dk eller scan nedenstående QR-kode. Ring gerne på tlf. +45 35323414, hvis du har spørgsmål, og skriv også gerne, hvis du har lyst til at deltage en anden dag.
HVOR
Eksperimentet vil foregå på Rolighedsvej 26, 1958- Frederiksberg C
HVORNÅR
Du skal helst kunne deltage på én af følgende dage
Tirsdag 7/11 fra kl. 10-14.30
Onsdag 8/11 fra kl. 10-14.30
Onsdag 8/11 fra kl. 16-20.30
- 18-68 år
- Subjektivt lugtetab, nedsat eller manglende men ingen forvrængninger/forkerte lugte (eks. lugt af røg eller kemi)
- Symptomvarighed på 6 måneder eller mere
- Have en normal smagssans (grundsmage: sødt, surt, salt og bittert, umami)
- Ikke følge særlige diæter
- IKKE være gravid/ammende
- IKKE tage medicin, der kan påvirke lugt- eller smagssanserne
- IKKE have fødevareallergi
- Du må ikke spise eller ryge 1 time før testen
QR-kode for tilmelding
Få flere nyheder om fødevareforskning og -uddannelse ved at tilmelde dig KU FOOD's nyhedsbrev
Kontakt
Lektor ved institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet KU FOOD Helene C. Reinbach, helene.reinbach@food.ku.dk
eller
Kommunikationsmedarbejder ved KU FOOD Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk