17. juli 2017

261 unge vil være bachelor i fødevarer og ernæring

FØDEVAREUDDANNELSE

261 unge har søgt om optagelse på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet. Det er en stigning på 15% i forhold til 2016 hvor 226 søgte ind. Men endnu større er stigningen, når man ser på de unge der har fødevareuddannelsen på Københavns Universitet som førsteprioritet. Her har 115 unge i år fødevareuddannelsen som deres første valg, hvor der i 2016 var 86 der satte uddannelsen som førsteprioritet. Det er en stigning på hele 34%.

Der er sket en stigning i ansøgerantallet på 15% i forhold til 2017 på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring på Københavns Universiet. Foto: Jacob Helbig. HENT FOTO I HØJ OPLØSNING.

Institutleder Anna Haldrup ved Institut for Fødevarevidenskab glæder sig meget over den store tilgang af studerende:

”Vi har gjort et stort arbejde for at de studerende bedre kan se sig selv i fødevareuddannelsen og forstå hvad uddannelsen går ud på. Man kan tage en test på hjemmesiden for at finde ud af om fødevareuddannelsen er det rigtige at læse og vi har kørt forskellige kampagner, f.eks. på Facebook. Det ser ud til at være en succes, når vi står med et rekord højt antal studerende med Fødevare og ernæring som deres førsteprioritet”, siger Anna Haldrup.

Generelt falder antal ansøgere til de videregående uddannelser. Københavns Universitet har i alt modtaget 26.783 ansøgninger fra 17.524 ansøgere. Det er et fald på 5,9 pct. sammenlignet med 2016. Også på landsplan er søgningen til videregående uddannelser faldet i forhold til 2016. For universitetsbacheloruddannelserne er faldet på 3 pct..

Fødevareområdet er en spændende legeplads for de studerende, siger institutleder på Institut for Idræt og Ernæring. Foto: Rune Evensen. HENT FOTO I HØJ OPLØSNING.

”Vores tætte samarbejde med hele fødevareindustrien betyder rigtig meget. På uddannelsen kan de unge se, at de kan få arbejde efter endt uddannelse og de er i kontakt med industrien gennem hele uddannelsen. Det er vigtig når man står og skal vælge uddannelse. Samtidig er fødevareområdet en utrolig spændende legeplads som studerende. Her kan man prøve kræfter med næsten al naturvidenskabelig forskning, fordi fødevarer er så komplekse, at vi er nødt til at trække på alle discipliner. Samtidig har vi et sprudlende studiemiljø og en dejlig campus, så omgivelserne i dagligdagen er også gode.  Og samlet betyder det, at vi tilbyder de unge en meget attraktiv uddannelse”, forklarer institutleder på Institut for Idræt og Ernæring Arne Astrup.

Bacehloruddannelsen i Fødevare og ernæring giver adgang til at specialisere sig yderligere på kandidatuddannelserne;

  • Human ernæring,
  • Fødevareinnovation og sundhed og
  • Fødevarevidenskab, herunder mejeriingeniøruddannelsen

Kom man ikke ind på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitet nu, kommer der en ekstra chance mere for at tilmelde sig en uddannelse. Den 28. juli 2017 får de studerende, der har søgt nu, svar på deres ansøgning. Og samme dag melder man ledige pladser ud med ansøgningsfrist 8. august 2017 kl. 12. Man kan læse mere på www.studier.ku.dk

Emner