Ernæringsmæssig kvalitet
Vi spiser mad for nydelse og for at få næringsstoffer, som kroppen bruger til energi, opbygning og sundhed. Ernæringsmæssig kvalitet afhænger ikke kun af mængden af næringsstoffer, men også af hvordan de fordøjes og optages i kroppen.
Vores forskning fokuserer på næringsstoffer og antinæringsstoffer i fødevarer, fordøjelsen i mave-tarmkanalen og tarmens mikrobiom. Biotilgængelighed - altså hvor godt kroppen kan optage næringsstofferne - påvirkes af råvarer, forarbejdning, fødevarens struktur og nedbrydning i mund og mave.
Vi har stor ekspertise i at analysere, hvordan forarbejdning og fordøjelse påvirker næringsstoffernes struktur og stabilitet, og vi anvender anavncerede metoder til at vurdere fødevarekvalitet.
Læs mere om vores arbejde og forskning på gruppesiden Nutritional Quality (på engelsk).
Kontakt:

Mahesha Poojary
Lektor - forfremmelses-programmet
mahesha@food.ku.dk
Lilia Ahrné
Professor
lilia@food.ku.dk