Dennis Sandris Nielsen
Professor
Microbiology and Fermentation
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
ORCID: 0000-0001-8121-1114
Primære forskningsområder
- Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på fermenterede fødevarer samt sammenhængen mellem kost, tarmmikrobiom og sundhed/sygdom hos dyr og mennesker
- Brug af mikroorganismer til at danne smag/struktur og øge næringsindholdet (proteinkvalitet, vitaminer) i fermenterede, plantebaserede, proteinrige fødevarer
- Bakteriofagers rolle i tarmmikrobiomet - og deres betydning for sundhed og sygdom
- Målrettede interventioner til manipulering af tarmmikrobiomet (bakteriofager osv.)
- Indflydelsen pre- og pro- og postbiotika på tarmmikrobiomet – og vært-tarmmikrobiom-interaktioner
- Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
- In vitro metoder til at undersøge fødevare/mikroorganisme-interaktioner i mave-tarm-kanalen
- Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
- Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data
Undervisnings- og vejledningsområder
- Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Grundlæggende Celle- og Molekylærbiologi’’.
- Delt kursusansvarlig for kandidatkurset "Gut Microbiome and Nutrition"
- Delt Kursusansvarlig for kandidatkurset ’’Cool Climate Viticulture and Enology”
- Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
- Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende
ID: 4224545
Flest downloads
-
8180
downloads
A possible link between food and mood: dietary impact on gut microbiota and behavior in BALB/c mice
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
6421
downloads
The microbiology of Ghanaian cocoa fermentations
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Ph.d.-afhandling › Forskning
Udgivet -
4980
downloads
Gut microbiota in human adults with type 2 diabetes differs from non-diabetic adults
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet