Ølvidenskab og teknologi

Brygning af øl benytter naturlige råvarer: vand, malt, råfrugt, humle og gær.

foto af flasker med byg henholdsvis bygkorn og øl

Procestrinene til fremstilling af øllet omfatter knusning af malt, mæskning, sikar, urtkogning, trubseparering, nedsvaling, beluftning, gæring, modning, stabilisering, filtrering, nedbrygning, karbonering og tapning. Forskningsgruppen Ølvidenskab og teknologi fokuserer på at forstå, hvilken indflydelse råvarer og processer har på kvaliteten af ​​det færdige øl. Vi sigter også mod at forstå, hvordan man kan påvirke den endelige kvalitet og producere øl på en bæredygtig måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2-valse maltmølle (Maltman 75)
  • Fire kedel pilotbryghus (Kaspar Schulz) – urtudslagsvolumen på 50-100 liter, inkl.
    • Temperaturstyret mæskekedel
    • Sikar
    • Urtkedel med ekstern koger og humle doseringsbeholder
    • Whirlpool
    • Urtkøler og beluftningsudstyr
  • Temperaturstyrede gæringstanke: 8 * 40 liter, 2 * 60 liter and 1 * 30 liter (Speidel)
  • EBC Kongres Mæskningsapparat med 8 * 200 ml mæskekar (Lochner)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskere

Navn Titel Telefon E-mail
Søg i Navn Søg i Titel Søg i Telefon
Henrik Siegumfeldt Lektor +4535333286 E-mail
Kim Lou Johansen Chefkonsulent   E-mail
Mogens Larsen Andersen Professor +4535333262 E-mail