Kim Lou Johansen

Kim Lou Johansen

Chefkonsulent

Primær forskningsområde

Mine interesser er inden for bryggerividenskab og teknologi, traditionel ciderfremstilling, produktion af læskedrik og destillering af spiritus med speciel fokus på produktudvikling, sensorisk analyse og fermentering.

Undervisning

Jeg er kursusansvarlig for de brygspecifikke kurser på kandidatspecialiseringen i brygvidenskab og teknologi på Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab:

  • ‘Brewing and Raw Materials’ (7,5 ECTS, kandidatkursus, engelsk)
  • ‘Brewing Process and Technology’ (7,5 ECTS, kandidatkursus, engelsk)
  • ‘Beer and Packaging Technology’ (7,5 ECTS, kandidatkursus, engelsk)
  • ‘Brewing Project in Practice’ (15 ECTS, kandidatkursus, engelsk)

Jeg er kursusansvarlig for bachelorkurset ‘Brewing Summer Course’, som udbydes i tre kursusversioner på 2,5 & 5 & 7,5 ECTS.

Jeg underviser også i varmeoverførsel, stofoverførsel, sedimentation og pumpeberegninger på bachelorkurset ‘Produktion af Flydende Fødevarer’ (Dansk, 5 ECTS).

Jeg er kursusansvarlig for diplombryggeruddannelsen i tæt samarbejde med den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Uddannelsen tilbydes som videreuddannelse og består af to uger:

  • Craft Brewer Course som en del af Copenhagen Summer University i august
  • Craft Brewer Course II på Institut for Fødevarevidenskab i januar-februar

Kursisterne udfører et projekt på et mikrobryggeri med tilhørende rapport i tiden mellem de to uger.

Jeg er hovedansvarlig for pilotbryggeriet på Institut for Fødevarevidenskab.

ID: 168794859