Ølvidenskab og teknologi
Brygning af øl benytter naturlige råvarer: vand, malt, råfrugt, humle og gær.
Procestrinene til fremstilling af øllet omfatter knusning af malt, mæskning, sikar, urtkogning, trubseparering, nedsvaling, beluftning, gæring, modning, stabilisering, filtrering, nedbrygning, karbonering og tapning. Forskningsgruppen Ølvidenskab og teknologi fokuserer på at forstå, hvilken indflydelse råvarer og processer har på kvaliteten af det færdige øl. Vi sigter også mod at forstå, hvordan man kan påvirke den endelige kvalitet og producere øl på en bæredygtig måde.
- Ølbrygning og ølkemi
- Oxidation og smagsstabilitet I øl
- Aromaprofil og frigivelse
- 2-valse maltmølle (Maltman 75)
- Fire kedel pilotbryghus (Kaspar Schulz) – urtudslagsvolumen på 50-100 liter, inkl.
- Temperaturstyret mæskekedel
- Sikar
- Urtkedel med ekstern koger og humle doseringsbeholder
- Whirlpool
- Urtkøler og beluftningsudstyr
- Temperaturstyrede gæringstanke: 8 * 40 liter, 2 * 60 liter and 1 * 30 liter (Speidel)
- EBC Kongres Mæskningsapparat med 8 * 200 ml mæskekar (Lochner)
- Master in Brewing Science and Technology
- Brewing Summer Course
- Craft Brewer Course – Copenhagen Summer University
- Skræddersyede kurser
For at se de nyeste kurser kig på. https://kurser.ku.dk/
Forskere
Navn | Titel | Telefon | |
---|---|---|---|
Søg i Navn | Søg i Titel | Søg i Telefon | |
Henrik Siegumfeldt | Lektor | +4535333286 | |
Kim Lou Johansen | Chefkonsulent | ||
Mogens Larsen Andersen | Professor | +4535333262 |
Kontakt
Professor Mogens Larsen Andersen
Tlf: (+45) 35 33 24 40
E-mail: mola@food.ku.dk
Associate Professor Henrik Siegumfeldt
Tlf: (+45) 35 33 32 86
E-mail: siegum@food.ku.dk
Associate Professor Birte P Møller Jespersen
Tlf: (+45) 35 33 35 07
E-mail: bm@food.ku.dk
Brygmester Kim L. Johansen
E-mail: kim.lou.johansen@food.ku.dk