Tormod Næs

Tormod Næs

Adjungeret professor


  1. 2014
  2. Udgivet

    A comparison of methods for analyzing multivariate sensory data in designed experiments – a case study of salt reduction in liver paste

    Næs, Tormod, Tomic, O., Greiff, K. & Thyholt, K., 2014, I: Food Quality and Preference. 33, s. 64-73 10 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  3. Udgivet

    Alternative methods for combining information about products, consumers and consumers’ acceptance based on path modelling

    Menichelli, E., Hersleth, M., Almøy, T. & Næs, Tormod, 2014, I: Food Quality and Preference. 31, s. 142–155 14 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  4. Udgivet

    Chemometrics in foodomics: handling data structures from multiple analytical platforms

    Skov, T., Honoré, A. H., Jensen, H. M., Næs, Tormod & Engelsen, Søren Balling, 2014, I: Trends in Analytical Chemistry. 60, s. 71–79 9 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  5. Udgivet

    Classification trees in consumer studies for combining both product attributes and consumer preferences with additional consumer characteristics

    Romano, R., Davino, C. & Næs, Tormod, 2014, I: Food Quality and Preference. 33, s. 27–36 10 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  6. Udgivet

    Effect of harvest time and geographical area on sensory and instrumental texture profile of a PDO artichoke

    Di Salvio, R., Fadda, C., Sanguinetti, A. M., Næs, Tormod & Del Caro, A., 2014, I: International Journal of Food Science and Technology. 49, 4, s. 1231-1237 7 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  7. Udgivet

    Interpretation, validation and segmentation of preference mapping models

    Endrizzi, I., Gasperi, F., Rødbotten, M. & Næs, Tormod, 2014, I: Food Quality and Preference. 32, C, s. 198–209 12 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  8. Udgivet

    Reduced risk of pre-eclampsia with organic vegetable consumption: results from the prospective Norwegian Mother and Child Cohort Study

    Torjusen, H., Brantsæter, A. L., Haugen, M., Alexander, J., Bakketeig, L. S., Lieblein, G., Stigum, H., Næs, Tormod, Swartz, J., Holmboe-Ottesen, G., Roos, G. & Meltzer, H. M., 2014, I: B M J Open. 4, 12 s., e006143.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  9. Udgivet

    SO-PLS as an exploratory tool for path modelling

    Menichelli, E., Almøy, T., Tomic, O., Veflen Olsen, N. & Næs, Tormod, 2014, I: Food Quality and Preference. 36, s. 122–134 13 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

  10. Udgivet

    Trained sensory panellists’ response to product alcohol content in the projective mapping task: observations on alcohol content, product complexity and prior knowledge

    Louw, L., Oelofse, S., Næs, Tormod, Lambrechts, M., Rensburg, P. V. & Nieuwoudt, H., 2014, I: Food Quality and Preference. 34, s. 37–44 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 22958531