Iben Lykke Petersen
Lektor
Food Analytics and Biotechnology
Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C, 71 Højhus 71, Bygning: 71-5-T523
Medlem af:
- Udgivet
The use of environmental metabolomics to determine glyphosate level of exposure in rapeseed (Brassica napus L.) seedlings
Petersen, Iben Lykke, Tomasi, Giorgio, Sørensen, H., Boll, E. S., Hansen, Hans Chr. Bruun & Christensen, Jan H., 2011, I: Environmental Pollution. 159, 10, s. 3071-3077 7 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
The sustainability paradox of processing plant proteins
Duque Estrada, Patricia & Petersen, Iben Lykke, 2023, I: npj Science of Food. 7, 1, 5 s., 38.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Kommentar/debat › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
The proteomic evidence on protein oxidation in pea protein concentrate-based low-moisture extrudates and its inhibition by antioxidants derived from plant extracts
Zhang, L., Duque Estrada, Patricia, Li, Qian, Gao, S., Lametsch, Rene & Petersen, Iben Lykke, 2024, I: Food Chemistry. 451, 12 s., 139435.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
The impact of newly produced protein and dietary fiber rich fractions of yellow pea (Pisum sativum L.) on the structure and mechanical properties of pasta-like sheets
Muneer, F., Johansson, E., Hedenqvist, M. S., S. Plivelic, T., Markedal, K. E., Petersen, Iben Lykke, Sørensen, J. C. & Kuktaite, R., apr. 2018, I: Food Research International. 106, s. 607-618 12 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Texturized Vegetable Protein as a Source of Protein Fortification of Wheat Buns
Laugesen, S. B., Dethlefsen, S. L., Petersen, Iben Lykke & Aaslyng, M. D., 2022, I: Foods. 11, 22, 14 s., 3647.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance of Protein Isolates from Blue Lupin and White Lupin
Vogelsang-O'Dwyer, M., Bez, J., Petersen, Iben Lykke, Joehnke, M. S., Detzel, A., Busch, M., Krueger, M., Ispiryan, L., O'Mahony, J. A., Arendt, E. K. & Zannini, E., 2020, I: Foods. 9, 2, 24 s., 230.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Targeted inactivation of soybean proteinase inhibitors using zinc
Rehder, A., Sørensen, J. C., Markedal, K. E., Sørensen, H., Sørensen, S. & Petersen, Iben Lykke, 2021, I: Food Chemistry. 349, 7 s., 129049.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Protein-Rich Flours from Quinoa and Buckwheat Favourably Affect the Growth Parameters, Intestinal Microbial Activity and Plasma Lipid Profile of Rats
Fotschki, B., Juśkiewicz, J., Jurgoński, A., Amarowicz, R., Opyd, P., Bez, J., Muranyi, I., Petersen, Iben Lykke & Llopis, M. L., 2020, I: Nutrients. 12, 9, 12 s., 2781.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Protein content and amino acid composition in the diet of Danish vegans: a cross-sectional study
Aaslyng, M. D., Dam, A. B., Petersen, Iben Lykke & Christoffersen, Tenna Mie, 2023, I: BMC Nutrition. 9, 11 s., 131.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Protein blends and extrusion processing to improve the nutritional quality of plant proteins
Duque Estrada, Patricia, Hardiman, K., Dam, A. B., Dodge, Nadia, Aaslyng, M. D. & Petersen, Iben Lykke, 2023, I: Food and Function. 14, s. 7361-7374Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
ID: 84108231
Flest downloads
-
3028
downloads
Biomarkers in herbicide exposed plants
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Ph.d.-afhandling › Forskning
Udgivet -
236
downloads
Comparison of Faba Bean Protein Ingredients Produced Using Dry Fractionation and Isoelectric Precipitation: Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
185
downloads
Amino Acid Composition of Novel Plant Drinks from Oat, Lentil and Pea
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet