31. marts 2020

Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed

Iværksætteri

En håndfuld studerende fra "Food Innovation and Health" deltog i Hackathon i Letland og VANDT!

Photo of a presentation at Hackathon

Dette interview er originalt udgivet på Facebook. Af Simone Kristensen

Vi har taget en snak med Eva, som var en del af teamet der deltog i konkurrencen:

Hvordan blev I opmærksomme på eventet?

"Vi fik et facebook-opslag ang. et Hackathon i Riga med overemnet Future of Food, af en af de studerende fra årgangen over os, og sammen tilmeldte 3 af os sammen, og opfordrede resten af dem fra vores årgang til også at tilmelde sig. 2 uger før selv eventet skulle starte fik vi en mail om at vi var accepteret til at deltage, og flybilletterne kunne dermed blive booket. Vi endte med at være 5 fra årgangen som tog derned sammen og et par dage inden havde vi brain-stormet nogle idéer til eventet."

Hvad lavede I mens I var afsted?

"Hackathon'et startede kl. 18 tirsdag i uge 8 og skulle vare 24 timer. De første timer gik med nogle oplæg fra forskellige iværksættere, som arbejder indenfor emnet Future of Food, og teamdannelse, hvor vi 3 fyrer fra Riga med andre baggrunde kom med på vores team og idé. Sammen arbejdede vi med idéen i form af både at lave en prototype, en mere detaljeret idé-pitching og business plan for projektet. Efter en nat og dag med meget få timers søvn skulle alle 16 teams pitche deres idé på 3 min. Om torsdagen deltog vi også i et TechChill, hvor vi fik lov til at pitche vores idé igen.”

Hvad gik jeres idé ud på?

”Vores idé omhandler at kunne gøre hjemme-fermentering nemmere for folk og forhåbentlig få flere hjem i køkkenet til selv at starte det, da fermenterede produkter for mange smager rigtig godt, er sjovt selv at lave og har nogle gode sundheds- og ernæringsmæssige effekter. Ud af de 16 teams der deltog, modtog vi (meget overraskende) førstepræmien på 5000€, samt en masse gode kontakter og andre brugbare præmier. ”

Hvordan var oplevelsen?

”Jeg kan vist sige på alle gruppemedlemmernes vegne, at det var et af de mest udbytterige, vildeste og hårdeste 24 timer at komme igennem, men en oplevelse man sent vil glemme og aldrig fortryde. 1 uge efter hjemkomst snakkede vi sammen alle 8 igen og besluttede os for, at vi nu vil prøve at føre idéen til virkelighed og starter med en validering for at undersøge hvad der specifikt er efterspørgsel og brug for, som vores produkt kan hjælpe med. Derefter håber vi at kunne videreudvikle produktet og kunne kalde os iværksættere.”

Med en uddannelse indenfor fødevarer og ernæring, åbner der sig en masse muligheder for at udvikle og iværksætte, da det er en branche der hele tiden er i bevægelse.

Emner