Processering Forskningen i, hvordan vi bedst forarbejder vores fødevarer, er med til at danne basis for den…
Kød Vi forsker inden for en række forskellige områder i relation til kød og benytter os af en lang rækk…
Gastronomi og innovation Med afsæt i gastronomien og fødevarevidenskaben er det vores mål at skabe nye velsmagende fødevarer…
Mejeri Værdien af dansk fødevareeksport i 2017 var omkring 119 mia. Kr., hvoraf ca. 18% (19 mia. Kr.)…
Tarmmikrobiomet Der er meget, vi spiser, som kroppen ikke umiddelbart kan nedbryde. Vi er derfor afhængige af vores…
Fødevarekemi Forarbejdning af fødevarer sker af flere grunde. Man kan fx opnå en længere holdbarhed, hvilket båd…
Kemometri Vi analyserer prøver af fødevarer og indsamler store mængder data, der kan bruges til at løse…
Fermentering og starter-kulturer En detaljeret forståelse af mikrobiota i vores fødevarer har stor betydning for optimering af…
Plantebaseret fødevareforskning på KU FOOD Med en stigende efterspørgsel på proteiner, der forventes at fordobles frem mod 2050, samt den…
Ølvidenskab og teknologi Brygning af øl omfatter naturlige råvarer: vand, malt, tilsætningsstoffer, humle og gær.
In Vitro Digestion Vi spiser mad for fornøjelsens skyld og/eller for at få de næringsstoffer, der er nødvendige som…