Fødevareforskning og uddannelse for et bæredygtigt samfund
Verden er udfordret på fødevareområdet. Der er brug for mere mad og en bæredygtig produktion. På KU FOOD udfører vi forskning og uddannelse, der er med til at løse de globale udfordringer på fødevareområdet. Vores forskning indgår i udviklingen af nye fødevarer og måder at producere dem på, og vi kombinerer den nyeste forskning med praksis i uddannelsen af de fødevarestuderende.
Læs mere om ledelsen, sektionerne og kerneaktiviteterne på KU FOOD:
FOODs mission
Institut for Fødevarevidenskabs mission er at levere forskning og uddannelse samt at formidle viden på højeste internationale niveau inden for fødevarevidenskab og teknologi
- Ved hjælp af forskning multiplicerer vi værdien af fødekæden
FOODs vision
Institut for Fødevarevidenskab stræber efter at blive internationalt anerkendt for fremragende fødevareforskning og -uddannelse til gavn for samfund, forbrugere og industri. Instituttet vil bidrage til produktion af bæredygtig og sund mad ved at:
- Tilvejebringe den grundlæggende viden, det kræver at skabe en sikker og bæredygtig fremtidig fødevareforsyning af høj kvalitet (fødevarer, der er sikre, næringsrige og velsmagende)
- Reducere fødevareproduktionens klimapåvirkning gennem forskning i produktion af bæredygtige proteiner og forbrugerpræferencer
- Udvikle grønne fødevareproduktionssystemer gennem forskning i ansvarlige og bæredygtige produktionsmetoder og ved digitalisering af fødevareproduktionskæden