Kasper Engholm-Keller

Kasper Engholm-Keller

Adjunkt

Jeg er proteinkemiker med 15 års erfaring indenfor massespektrometri-baseret protein-analyse og cellebiologi. Min forskning fokuserer på at etablere analytiske metoder til analyse af proteiner og deres modifikationer og at udnytte disse metoder til at studere, hvordan forskellige behandlinger af fødevarer påvirker modifikationerne og dermed proteinerne struktur og funktion.

Primære forskningsområder

  • Proteinkemi
  • Protein-modifikationer og deres effekt på proteiners struktur og funktion
  • Væskekromatografi koblet til massespektrometri
  • Cellebiologi

Aktuel forskning

Arbejder på følgende forskningsprojekter i Marianne Nissen Lunds forskningsgruppe:

"Second generation functional protein ingredients developed with gentle manufacturing tools (SPRING)"

"Functional and palatable plant seed storage proteins for sustainable foods (SEEDFOOD)"

Udvalgte publikationer

  1. Udgivet

    Generation of Aggregates of α-Lactalbumin by UV-B Light Exposure

    Zhao, Z., Engholm-Keller, Kasper, Poojary, Mahesha Manjunatha, Boelt, S. G., Rogowska-Wrzesinska, A., Skibsted, Leif Horsfelt, Davies, Michael Jonathan & Lund, Marianne N., 2020, I: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 68, 24, s. 6701-6714 14 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 185808505