Kasper Engholm-Keller
Postdoc
Ingredient and Dairy Technology
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
Jeg er proteinkemiker med 15 års erfaring indenfor massespektrometri-baseret protein-analyse og cellebiologi. Min forskning fokuserer på at etablere analytiske metoder til analyse af proteiner og deres modifikationer og at udnytte disse metoder til at studere, hvordan forskellige behandlinger af fødevarer påvirker modifikationerne og dermed proteinerne struktur og funktion.
Primære forskningsområder
- Proteinkemi
- Protein-modifikationer og deres effekt på proteiners struktur og funktion
- Væskekromatografi koblet til massespektrometri
- Cellebiologi
Aktuel forskning
Arbejder på følgende forskningsprojekter i Marianne Nissen Lunds forskningsgruppe:
"Functional and palatable plant seed storage proteins for sustainable foods (SEEDFOOD)"
"Second generation functional protein ingredients developed with gentle manufacturing tools (SPRING)"
Udvalgte publikationer
- Udgivet
Generation of Aggregates of α-Lactalbumin by UV-B Light Exposure
Zhao, Z., Engholm-Keller, Kasper, Poojary, Mahesha Manjunatha, Boelt, S. G., Rogowska-Wrzesinska, A., Skibsted, Leif Horsfelt, Davies, Michael J. & Lund, Marianne N., 2020, I: Journal of Agricultural and Food Chemistry. 68, 24, s. 6701-6714 14 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
ID: 185808505
Flest downloads
-
41
downloads
Detection of protein oxidation products by fluorescence spectroscopy and trilinear data decomposition: Proof of concept
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
34
downloads
Cysteine residues are responsible for the sulfurous off-flavor formed in heated whey protein solutions
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
18
downloads
TWIST1 and chromatin regulatory proteins interact to guide neural crest cell differentiation
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt