Annemarie Olsen
Lektor
Design and Consumer Behavior
Rolighedsvej 26, Bygning: 74-5-T575
1958 Frederiksberg C
Jeg arbejder på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab i sektion for Design og Forbrugeradfærd. Jeg arbejder med forskellige typer af forskning relateret til menneskers spiseadfærd, primært med fokus på børn. Hovedemner er forskellige interventionsstrategier til at ændre smagspræferencer i en sundere retning, og undersøge hvordan kontekstuelle faktorer påvirker både vores valg af fødevarer samt de mængder, der spises. Jeg underviser og vejleder studerende på alle akademiske niveauer.
Jeg er også viceintitutleder for undervisning, hvilket indebærer at jeg er inde over både drift og udvikling af instituttets kurser. Derudover er jeg studieleder for kandidatuddannelsen i Fødevareinnovation og Sundhed (tidligere kaldet Gastronomi og Sundhed).
Primære forskningsområder
- Sensorik
- Forbrugervidenskab
- Fødevarevalg og accept
- Børns smagspræferencer
Undervisnings- og vejledningsområder
- Determinants of Food Consumption (kandidatkursus).
- Vejledning indenfor området sensorik og forbrugervidenskab (bachelorprojekter, specialeprojekter, og projekter udenfor kursusregi).
ID: 4234166
Flest downloads
-
859
downloads
Learning to eat vegetables in early life: the role of timing, age and individual eating traits
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
198
downloads
Changing children's eating behaviour - A review of experimental research
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Review › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
153
downloads
Comparison of three nudge interventions (priming, default option, and perceived variety) to promote vegetable consumption in a self-service buffet setting
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet