Karsten Olsen
Lektor
Lektor på sektion for Fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab med mere end 20 års erfaring med forskning og uddannelse i fødevarekemi og –fysik i relation til forarbejdning og opbevaring af fødevarer. Forståelse af reaktionskinetik og termodynamik af enzymkatalyserede processer i fødevarer og modelsystemer ved anvendelse af enzymassays, spektroskopiske eller kromatografiske teknikker. Erfaring med anvendelse af højtryksteknologi til modificering af makromolekylers rumlige struktur og efterfølgende karakterisering af proteindenaturering ved hjælp af differentialskanningskalorimetri (DSC).
Primære forskningsområder
- Reaktionskinetik og termodynamik af fødevareenzymer.
- Spektroskopiteknikker til undersøgelse af strukturelle egenskaber og reaktioner i proteiner, herunder absorption og fluorescens spektroskopi under højt hydrostatisk tryk.
- Separationsteknikker i proteinkemi, herunder forskellige kromatografiske metoder.
- Karakterisering af proteindenaturering ved differentiel scanningskalorimetri.
- Enzymatisk ekstraktion af fødevarer hydrokolloider ved tryk tuning af reaktionsbetingelser
Undervisnings- og vejledningsområder
- Underviser på BSc kurset Fødevarekemi
- Underviser på MSc kurset Food Enzymes and Applications
- Kursusansvarlig og underviser på MSc kurset Food Science and Culinary Techniques
- Kursusansvarlig og underviser på MSc kurset Advanced Food Chemistry
- Kursusansvarlig og underviser på MSc tematisk kursus: Fødevarer Innovation og sundhed
- Underviser på flere PhD-kurser på Fødevarekemi
- Vejleder ved bachelor- og specialeprojekter i samarbejde med små og store virksomheder.
ID: 4240660
Flest downloads
-
959
downloads
High pressure processing of meat: possible role of myofibrillar protein interactions and cathepsin activity
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning
Udgivet -
616
downloads
Changes of pH in β-Lactoglobulin and β-Casein Solutions during High Pressure Treatment
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
107
downloads
The physical stability of plant-based drinks and the analysis methods thereof
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Review › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet