Helene Christine Reinbach
Lektor
Design and Consumer Behavior
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
I min forskning bruger jeg discipliner indenfor sensorik og forbrugervidenskab samt folkesundhed til at fremme sundhed og til at udvikle sunde og bæredygtige fødevarer og måltider. Jeg har i mine seneste forskningsprojekter arbejdet med udvikle nye strategier til at forbedre madoplevelsen for mennesker med lugtetab og for ældre. Samt arbejdet med at reducere madspild under transport og opbevaring af fødevarer. Jeg arbejder lige nu på Eu-projektet HealthFerm, hvor jeg undersøger forbrugeres opfattelse og accept af innovative plantebaserede fermenterede fødevarer og måltider i håb om at fremme grønnere spisevaner.
Forskningsområder
- Folkesundhed og sundhedsfremme
- Interventionsforskning
- Forbrugeradfærd (især børn og ældre)
- Menneskets sansning (især den trigeminale sans, lugtesansen)
- Sensoriske og appetitregulerende effekter af bioaktive komponenter
- Madspild
Undervisning
Jeg er studieleder for uddannelsen Food Innovation and Health. Jeg underviser på følgende kurser:
- Meal Systems and Technology (MSc, 7.5 ECTS)
- Food and Meal Consumer Research (MSc, 7.5 ECTS)
- Determinants of Food Consumption (MSc, 7.5 ECTS)
- Vejledning indenfor fødevareinnovation, folkesundhed, sensorik og forbrugervidenskab (Bachelor og kandidatspecialer).
Teknikker
- Interventioner (især i lokalsamfundet)
- Sundhedsfremmende kampagner (især massemediekampagner)
- Supersetting-tilgangen
- Forbrugerspørgeskemaer
- ”Mixed method” evaluering (eks. aktionsforskning, kontrolleret interventionsdesign)
- Sensoriske test (Time-intensity, Profilering, lugtetest)
- Måltidsstudier - måling af accept, energiindtag og appetit
ID: 4373563
Flest downloads
-
6685
downloads
Comparison of three fast sensory profiling methods, check-all-that-apply (CACT), CACT with intensity rating, and Napping to study consumers' perception of eight beers
Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning
Udgivet -
1919
downloads
Hot spices
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Ph.d.-afhandling › Forskning
Udgivet -
178
downloads
Project SoL—A community-based, multi-component health promotion intervention to improve eating habits and physical activity among Danish families with young children: Part 1: Intervention development and implementation
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet