Susanne Knøchel
Professor
Food Microbiology, Gut Health, and Fermentation
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
ORCID: 0000-0003-3777-7123
Professor, Fødevaremikrobiologi
Primære forskningsområder
- Fødevare- og vandbårne bakterier, som er vigtige for menneskers sundhed eller for fødevarekvalitet.
- Mikrobiologi i fødevarer.
- Forudsigelse af vækst, stressrespons og overlevelse af mikroorganismer.
- Kryds-resistens fænomener i fødevarebårne bakterier og konsekvenserne heraf i forhold til konservering af fødevarer.
- Interaktioner mellem starterkulturer og fødevarebårne patogener.
- Fødevarekonserveringsteknologier, HACCP og risikovurdering.
- Anvendelse af genomics, proteomics og metabolomics til studier af fysiologiske reaktioner ved konservering.
- Udviklingen i hygiejne og sanitet i fødevare- og sundhedssektoren.
- Biofilm og adhæsionsmekanismer.
- Hygiejne og desinfektion i fødevareproduktion og fødevareservice.
- Hygiejnisk genbrug af vand.
Undervisnings- og vejledningsområder
Underviser i patogene og kvalitetsødelæggende mikroorganismer i fødevarer på forskellige kurser
ID: 4224111
Flest downloads
-
2150
downloads
Comparative gene analysis of stress susceptible and tolerant Campylobacter jejuni
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning
Udgivet -
1811
downloads
Survival of Salmonella during storage and heating in chocolate
Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Konferenceabstrakt i proceedings › Forskning
Udgivet -
1563
downloads
Influence of osmoprotectants on survival of Salmonella Typhimurium strains during desiccation
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning
Udgivet