Ansatte – Københavns Universitet

FOOD > Ansatte

Pia Snitkjær

Pia Snitkjær

Postdoc

Jeg har erfaring med forsknings-, undervisnings- og formidlingsaktiviteter i grænsefeltet mellem videnskab og gastronomi. Min baggrund er en BSc og en MSc in fødevarevidenskab fra den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole (1999-2005) samt PhD fra Københavns Universitet (KU-FOOD) som indebar et studie af smagsudvikling i oksekødsfonder med/uden vin (2006-2010). Jeg arbejder nu som Post Doc på KU-FOOD med at udvikle en ny teknologi til produktionen af saltet/røget fiske- og kødprodukter samt på et mindre projekt omhandlende ethanol fordampning ved tilberedning af mad med øl.

Primære forskningsområder

  • Fødevarekemi og kulinariske teknikker
  • Smagsudvikling ved tilberedning af oksekødsfond
  • Tilberedning af mad med alkoholiske drikke
  • Processering af røget/saltet fisk - udvikling a ny mikrobølgeteknologi

Aktuel forskning

Ny mikrobølgeteknologi til fødevareindustrien

Udvikling af ny mikrobølge teknologi som skal forkorte process tiden ved fremstilling af røgede og saltede fødevarer, herunder først og fremmest laks. Teknologien indebærer en ikke-termisk forbehandling af laksene i mikroovn. Hypotesen omkring en hurtigere procestid som følge af mikrobølgebehandlingen testes og den underliggende mekanisme undersøges.

Mad med øl

Øl bruges i stigende grad som ingrediens ved tilberedning af mange forskellige retter. Der er dog meget lidt viden om mængden af alkohol tilbage i maden efter forskellige former for tilberedning. Et mindre studie tester forskellige tilberedningsformer og dets effekt på rest-alkohol i retterne. Det tilstræbes at opnå en grundlæggende forståelse for, hvilke faktorer der påviker rest-alkohol i retten, i hvilken grad og på hvilken måde.

 

Undervisnings- og vejledningsområder

Vejledning: bachelorstuderende og førsteårstuderendes gruppeprojekt

Undervisning:

  • Udviklet curriculum til bachelor kursus, herunder udarbejdet nye praktiske køkkenøvelser og øvelsesmanual. Undervist på og ansvarlig for øvelseskurset i to år.
  • Undervisning på overbygingen Food Innovation and Health (engelsk-sproget). Herunder forelæsning og teoretiske øvelser på to forskellige kurser, som begge integrerede forskellige grene af fødevarevidenskaben med en praktisk forståelse for kulinariske teknikker.
  • Undervisning i 'Molekylær Gastronomi' på kursus for kokke og andre gastronomer, arrangeret af Københavns og Aalborg Univeristet

ID: 32627511