Sylvester Holt

Sylvester Holt

Tenure track adjunkt

Min akademiske baggrund er inden for biokemi og bioteknologi, og størstedelen af min karriere har været dedikeret til studier af aroma-generering ved enzymer og gær. I øjeblikket anvender jeg PTR-MS og GC-MS teknikker til aroma-profilering i fødevarer og drikkevarer. Fremadskuende er mit fokus at opnå forståelse for den dynamiske frigivelse af aromastoffer fra fødevarer gennem online PTR-MS målinger. Konkret sigter jeg mod at designe nye projekter inden for den dynamiske frigivelse af aroma i plantebaserede fødevarer ved at inddrage elementer af kolloidkemi, biokemi, biophysics og bioteknologi gennem samarbejde med akademiske og industrielle partnere.

 

For øjeblikket fungerer jeg som hovedansvarlig forsker i tre distinkte projekter:

- Alcohop (DFF-projekt, ~2 millioner DKK): Dette projekt fokuserer på identifikation af blandinger af humlearoma-forbindelser, der giver nye egenskaber og kan overføres til alkoholfri øl.

- MYCOFLAVOR (AgriFoodTure, Innovation Fund Denmark, ~10 millioner DKK): Dette samarbejdsprojekt involverer faststofsgæring af side-strømme for at forbedre smagen af kødalternativer. Samarbejdet omfatter tre universiteter (KU-FOOD, CBS og DTU) og to virksomheder (Circular Food Technology og Swan Neck Bio), der sigter mod at udvikle innovative velsmagende fødevarer og generere viden inden for aromaudvikling og gæring.

- MucusOR (Villum Experiment, ~2 millioner DKK): Dette projekt fokuserer på udviklingen af et mikrofluidsystem, der efterligner den olfaktoriske slimhinde, og indeholder gær, der udtrykker humane sensoriske receptorer som biosensorer for aromastoffer.

 

Undervisningsansvar:

- NFOK16002U Aroma - kemi bag lugt (kandidatkursus): Jeg er kursuskoordinator og delt ansvarlig med Mikael Agerlin Petersen.

- NFOB15008U Sensorisk evaluering af mad (kandidatkursus): Dette kursus udforsker forbindelsen mellem instrumentel analyse og sensorisk opfattelse.

- NFOB14014U Råvarekvalitet (bachelor kursus): Dette kursus giver en introduktion til aromaanalyse ved hjælp af det specifikke eksempel på frugter og understreger, hvordan aroma forbedres gennem modning via ethylen signalering.

- NFOK16006U Mejeriproduktionsteknologi 2 (kandidatkursus): Kurset dækker aromaanalyse af ost og fortolkning af GC-MS laboratorieresultater af studerende.

 

Vejledning:

Siden jeg startede som tenure-track assistentprofessor inden for smagskemi og produktion af bioflavour på UCPH-FOOD i 2022, har jeg vejledt to bachelorstuderende og seks kandidatstuderende. Jeg er meget engageret i vejledning og skrivning af speciale, og i samarbejde med tenure-track assistentprofessor Henriette Lyng Røder, er vi i øjeblikket ved at formulere retningslinjer for specialeskrivning som en del af vores hovedrapport for vores universitetspædagogik-kursus.

ID: 259143498