Sylvester Holt

Sylvester Holt

Tenure track adjunkt, Tenure Track Adjunkt

Min akademiske baggrund er inden for biokemi og bioteknologi, og størstedelen af min karriere har været dedikeret til studier af aroma-generering ved enzymer og gær. I øjeblikket anvender jeg PTR-MS og GC-MS teknikker til aroma-profilering i fødevarer og drikkevarer. Fremadskuende er mit fokus at opnå forståelse for den dynamiske frigivelse af aromastoffer fra fødevarer gennem online PTR-MS målinger. Konkret sigter jeg mod at designe nye projekter inden for den dynamiske frigivelse af aroma i plantebaserede fødevarer ved at inddrage elementer af kolloidkemi, biokemi, biophysics og bioteknologi gennem samarbejde med akademiske og industrielle partnere.

 

For øjeblikket fungerer jeg som hovedansvarlig forsker i tre distinkte projekter:

- Alcohop (DFF-projekt, ~2 millioner DKK): Dette projekt fokuserer på identifikation af blandinger af humlearoma-forbindelser, der giver nye egenskaber og kan overføres til alkoholfri øl.

- MYCOFLAVOR (AgriFoodTure, Innovation Fund Denmark, ~10 millioner DKK): Dette samarbejdsprojekt involverer faststofsgæring af side-strømme for at forbedre smagen af kødalternativer. Samarbejdet omfatter tre universiteter (KU-FOOD, CBS og DTU) og to virksomheder (Circular Food Technology og Swan Neck Bio), der sigter mod at udvikle innovative velsmagende fødevarer og generere viden inden for aromaudvikling og gæring.

- MucusOR (Villum Experiment, ~2 millioner DKK): Dette projekt fokuserer på udviklingen af et mikrofluidsystem, der efterligner den olfaktoriske slimhinde, og indeholder gær, der udtrykker humane sensoriske receptorer som biosensorer for aromastoffer.

 

Undervisningsansvar:

- NFOK16002U Aroma - kemi bag lugt (kandidatkursus): Jeg er kursuskoordinator og delt ansvarlig med Mikael Agerlin Petersen.

- NFOB15008U Sensorisk evaluering af mad (kandidatkursus): Dette kursus udforsker forbindelsen mellem instrumentel analyse og sensorisk opfattelse.

- NFOB14014U Råvarekvalitet (bachelor kursus): Dette kursus giver en introduktion til aromaanalyse ved hjælp af det specifikke eksempel på frugter og understreger, hvordan aroma forbedres gennem modning via ethylen signalering.

- NFOK16006U Mejeriproduktionsteknologi 2 (kandidatkursus): Kurset dækker aromaanalyse af ost og fortolkning af GC-MS laboratorieresultater af studerende.

 

Vejledning:

Siden jeg startede som tenure-track assistentprofessor inden for smagskemi og produktion af bioflavour på UCPH-FOOD i 2022, har jeg vejledt to bachelorstuderende og seks kandidatstuderende. Jeg er meget engageret i vejledning og skrivning af speciale, og i samarbejde med tenure-track assistentprofessor Henriette Lyng Røder, er vi i øjeblikket ved at formulere retningslinjer for specialeskrivning som en del af vores hovedrapport for vores universitetspædagogik-kursus.

ID: 259143498