Vibeke Orlien

Vibeke Orlien

Lektor

Uddannelse

  • 2003 ph.d., Fødevarekemi, Den Kongelige Veterinær-og Landbohøjskole, Institut for Fødevarevidenskab.
  • 1997 M.Sc. Kemi og Matematik, Roskilde Universitetscenter.
  • 2016 Pasteur program -A leadership program, Innovation Fund Denmark/Harvard Business School
  • 2009 Fødevarer og sundhed Entrepreneurship Academy, Center for Entrepreneurship, UC Davis, Davis, CA, USA.
  • 2006 Projektlederuddannelse, Implement A/S.
  • 2006 Pædagogisk uddannelse af adjunkt på KVL.
  • 2005 Patentering og kommercialisering kursus, København Technology Transfer Consortium.

 

Stillinger

  • 2018-  Souschef, Food Design and Consumer Behavior, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU
  • 2016-  Lektor, Design and Consumer Behavior, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU
  • 2010-2016 Sektionsleder for Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • 2007- Lektor, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU.
  • 2006-2007 post.doc, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, Det Biovidenskabelige Fakultet, KU.
  • 2003-2006 Adjunkt, Forskningsprojekt, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, KVL.
  • 1997-1999 Videnskabelig assistent, Fødevarekemi, Institut for Fødevarevidenskab, KVL.

 

Forskningsledelse

  • Projektleder: “High pressure technology to improve freshness of bean spreads”
  • Arbejdspakkeleder for den teknologiske del i projektet ”sustainable technologies for optimization of shrimp production (TECHSHELL)
  • Projektleder: “New Physicochemical and Technological Approach for High Quality and Sustainable Fish Feed Production (ExiPro)”
  • Videnskabelig ansvarlig og mentor for MC-IEF FP7 post.doc. “Mechanistic modeling of the formation of bioactive compounds in high pressure processed sprouts of Brussels sprouts for effective solution to preserve healthy compounds in vegetables”
  • Arbejdspakkeleder for højtryksbehandlingsdelen i projektet ”Nyt Gourmet svinekødsprodukter opnået ved molekylær forståelse af alternative svineracer og højtryksteknologi”
  • Forvaltning af højtryks-faciliteter på Fødevarekemi, som indebærer praktisk vejledning af brugerne, videnskabeligt bidrag til forskellige forskningsprojekter, og vedligeholdelse og servicering af højtryksudstyr.

ID: 4226516