Helene Christine Reinbach

Helene Christine Reinbach

Lektor

I min forskning bruger jeg discipliner indenfor sensorik og forbrugervidenskab samt folkesundhed til at fremme sundhed og til at udvikle sunde og bæredygtige fødevarer og måltider. Jeg har i mine seneste forskningsprojekter arbejdet med udvikle nye strategier til at forbedre madoplevelsen for mennesker med lugtetab og for ældre. Samt arbejdet med at reducere madspild ved at bruge upcyclede ingredienser i kantinemåltider FoodRus.  Jeg arbejder lige nu på EU-projektet HealthFerm, hvor jeg undersøger forbrugeres opfattelse og accept af innovative plantebaserede fermenterede fødevarer og måltider i håb om at fremme grønnere spisevaner.  

Forskningsområder

- Folkesundhed og sundhedsfremme

- Interventionsforskning

- Forbrugeradfærd (især børn og ældre)

- Menneskets sansning (især den trigeminale sans, lugtesansen)

- Sensoriske og appetitregulerende effekter af bioaktive komponenter

- Madspild

 

Undervisning

Jeg er studieleder for uddannelsen Food Innovation and Health. Jeg underviser på følgende kurser: 

- Meal Systems and Technology (MSc, 7.5 ECTS)

- Food and Meal Consumer Research (MSc, 7.5 ECTS)

- Determinants of Food Consumption (MSc, 7.5 ECTS)

-  Vejledning indenfor fødevareinnovation, folkesundhed, sensorik og forbrugervidenskab (Bachelor og kandidatspecialer).  

  •  

Teknikker

- Interventioner (især i lokalsamfundet)

- Sundhedsfremmende kampagner (især massemediekampagner)

- Supersetting-tilgangen

- Forbrugerspørgeskemaer

- ”Mixed method” evaluering (eks. aktionsforskning, kontrolleret interventionsdesign, interview, fokusgrupper)

- Sensoriske test (Time-intensity, Profilering, lugtetest)

- Måltidsstudier - måling af accept, energiindtag og appetit

ID: 4373563