Helene Christine Reinbach

Helene Christine Reinbach

Lektor

I min forskning bruger jeg discipliner indenfor sensorik og forbrugervidenskab samt folkesundhed til at fremme sundhed og til at udvikle sunde og bæredygtige fødevarer og måltider. Jeg har i mine seneste forskningsprojekter arbejdet med udvikle nye strategier til at forbedre madoplevelsen for mennesker med lugtetab og for ældre. Samt arbejdet med at reducere madspild under transport og opbevaring af fødevarer.  

Forskningsområder

- Folkesundhed og sundhedsfremme

- Interventionsforskning

- Forbrugeradfærd (især børn og ældre)

- Menneskets sansning (især den trigeminale sans, lugtesansen)

- Sensoriske og appetitregulerende effekter af bioaktive komponenter

- Madspild

 

Undervisning

Jeg er studieleder for uddannelsen Food Innovation and Health. Jeg underviser på følgende kurser: 

- Meal Systems and Technology (MSc, 7.5 ECTS)

- Meal Consumer Research (MSc, 7.5 ECTS)

- Food Consumer Research (MSc, 7.5 ECTS)

 

Teknikker

- Interventioner (især i lokalsamfundet)

- Sundhedsfremmende kampagner (især massemediekampagner)

- Supersetting-tilgangen

- Forbrugerspørgeskemaer

- ”Mixed method” evaluering (eks. aktionsforskning, kontrolleret interventionsdesign)

- Sensoriske test (Time-intensity, Profilering, lugtetest)

- Måltidsstudier - måling af accept, energiindtag og appetit

ID: 4373563