Helene Christine Reinbach
Lektor
Design and Consumer Behavior
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg C
I min forskning bruger jeg discipliner indenfor sensorik og forbrugervidenskab samt folkesundhed til at fremme sundhed og til at udvikle sunde og bæredygtige fødevarer og måltider. Jeg har i mine seneste forskningsprojekter arbejdet med udvikle nye strategier til at forbedre madoplevelsen for mennesker med lugtetab og for ældre. Samt arbejdet med at reducere madspild ved at bruge upcyclede ingredienser i kantinemåltider FoodRus. Jeg arbejder lige nu på EU-projektet HealthFerm, hvor jeg undersøger forbrugeres opfattelse og accept af innovative plantebaserede fermenterede fødevarer og måltider i håb om at fremme grønnere spisevaner.
Forskningsområder
- Folkesundhed og sundhedsfremme
- Interventionsforskning
- Forbrugeradfærd (især børn og ældre)
- Menneskets sansning (især den trigeminale sans, lugtesansen)
- Sensoriske og appetitregulerende effekter af bioaktive komponenter
- Madspild
Undervisning
Jeg er studieleder for uddannelsen Food Innovation and Health. Jeg underviser på følgende kurser:
- Meal Systems and Technology (MSc, 7.5 ECTS)
- Food and Meal Consumer Research (MSc, 7.5 ECTS)
- Determinants of Food Consumption (MSc, 7.5 ECTS)
- Vejledning indenfor fødevareinnovation, folkesundhed, sensorik og forbrugervidenskab (Bachelor og kandidatspecialer).
Teknikker
- Interventioner (især i lokalsamfundet)
- Sundhedsfremmende kampagner (især massemediekampagner)
- Supersetting-tilgangen
- Forbrugerspørgeskemaer
- ”Mixed method” evaluering (eks. aktionsforskning, kontrolleret interventionsdesign, interview, fokusgrupper)
- Sensoriske test (Time-intensity, Profilering, lugtetest)
- Måltidsstudier - måling af accept, energiindtag og appetit
ID: 4373563
Flest downloads
-
6779
downloads
Comparison of three fast sensory profiling methods, check-all-that-apply (CACT), CACT with intensity rating, and Napping to study consumers' perception of eight beers
Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning
Udgivet -
1946
downloads
Hot spices
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Ph.d.-afhandling › Forskning
Udgivet -
188
downloads
Project SoL—A community-based, multi-component health promotion intervention to improve eating habits and physical activity among Danish families with young children: Part 1: Intervention development and implementation
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet