Charlotte Vinther Schmidt
Postdoc, Gæsteforsker
Jeg har en baggrund inden for fødevarevidenskab teknologi (Ph.D.). Mine forskningsområder inkluderer undersøgelser af velsmag og umami smagspotentiale af fremtidige potentielle bæredygtige kilder til fødevarer via fysisk-kemiske og kemiske metoder samt produktinnovation. Min forskning resulterer i hyppig formidling om fødevarevidenskab til både børn og voksne uden for akademia, via det danske smags- og formidlingscenter, Smag for Livet.
Mit arbejde på KU inkluderer specifikt forsøgsdesignplanlægning og udførelse af fysisk-kemiske og kemiske målinger i laboratoriet samt sensorisk evaluering. Jeg har tidligere beskæftiget mig med value proposition design, business model canvas udførelse samt life cycle assessment samt samarbejde med fødevareindustrien som har inkluderet fermentering, produktinnovation, ingrediensudskiftning og produktoptimering i en middel til storskala produktion.
Jeg er engageret i at transformere forskning i naturvidenskab til samfundsmæssige praktiske anvendelsesmuligheder. I særdeleshed, ved at anvende fødevarevidenskab til at skabe mulige løsninger til den nuværende klimakrise, er det mit mål at støtte op omkring en grøn omstilling af vores fødevaresystem, produktion såvel som konsum.
- Fødevarevidenskab
- Fødevareteknologi
- Protein kemi
- Bæredygtighed
- Umami
- Marine fødevarer
- Produktinnovation
ID: 183890052
Flest downloads
-
102
downloads
A Role for Macroalgae and Cephalopods in Sustainable Eating
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › fagfællebedømt
Udgivet -
85
downloads
The solution to sustainable eating is not a one-way street
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › fagfællebedømt
Udgivet -
82
downloads
Umami synergy as the scientific principle behind taste-pairing champagne and oysters
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › fagfællebedømt
Udgivet