Armando Perez-Cueto

Armando Perez-Cueto

Lektor

Armando Perez-Cueto, ph.d., er lektor i Afdeling for Design og Forbrugeradfærd og er ansvarlig for undervisningsmodulet Food Consumer Research på MSc-niveau og på engelsksprog.

Tidligere var han lektor i folkesund Nutrition på Aalborg Universitets Campus også i København. Han har besøgt foredragsholder ved fakultetet for fødevarer og ernæringsvidenskab (FCNAUP) i Porto Universitet årligt siden 2011.

Han var leder af 2 arbejdspakker til FP7 VeggiEAT-projektet (Industry Academy Partnership Pathways-Marie Curie / EU-tilskudsaftale nr. 612326) og leder andre 2 arbejdspakker til H2020 FoodSMART-projektet (en Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) projekt / EU-tilskudsaftale # 643999). I 2014 var han hovedforsker for det dansk-brasilianske netværk ELIGEBIEN (støttet af uddannelses- og innovationsfondene / tilskud nr. 1370-00005B), og i 2015 af det danske-amerikanske netværk uCare (Grant 4070-00161B), begge beskæftiger sig med valgarkitektur som et redskab til folkesundhedsnæring.

I løbet af sin karriere deltog han i flere EU-finansierede projekter, nemlig DAFNE (Data Food Networking), EATWELL, Q-PorkChains, ProSafeBeef, og han har været medlem af det kinesisk-nordiske netværk Food4Growth (Nordisk Ministerråd).

Oprindeligt en fødevareingeniør fra UNIVALLE, Bolivia, modtog han sine postgraduate kvalifikationer fra Ghent University, nemlig en ph.d. i Applied Biological Sciences, en MSc i Rural Development Economics og et Diploma i Food Science & Nutrition. Han har konsolideret en tværfaglig forskningstilgang omkring forskellige aspekter af mad og sundhed, herunder postdoktoralt arbejde, der kombinerer ernæring og forbrugerforskning. I øjeblikket fokuserer hans forskning på den rolle, som valgarkitektur (nudging) kunne spille for at støtte sundere spisning på befolkningsniveau.

Han er forfatter (eller medforfatter) af 80 + originale artikler (h-indeks 21: Scopus), medredaktør af 1 bog og medlem af Redaktionskortet for Nutricion Hospitalaria (Committee Editorial Iberoamericano), Revista Chilena de Nutrición, Sydafrikanske Journal of Family Ecology and Consumer Sciences, International Journal of Gastronomy and Food Science og Perspectives in Public Health. Han nyder at dele samtaler og udveksling af ideer med unge forskere og studerende.

 
 

ID: 126139428