Forskningsbryggeri 27.09.2019 Nyt forskningsbryggeri indviet på Københavns Universitet Københavns Universitet har fået et forskningsbryggeri, som er placeret på Institut for…
Mejeriforskning 27.09.2019 Statue af mejeribrugets fader tilbage til KU FOOD Statuen af en ganske særlig mejeriprofessor Thomas Segelcke, som levede i 1800-tallet, er efter en…
Annas Kommentar 24.09.2019 To nye professorer til KU FOOD og en stor international konference Højtryk-teknonologien har potentiale til at skabe nye, bæredygtige fødevarer med lang holdbarhed, o…
Professor i fødevarekemi 20.09.2019 Ny professor i fødevarekemi forsker i fremtidens sunde og bæredygtige mad Når råvarer forarbejdes til måltider og produkter i både private køkkener og i fødevareindustrien…
Professor i plantebaseret fødevarebiokemi 20.09.2019 Ny fødevareprofessor: Alger kan være med til at revolutionere vores madvaner Mikroalger er blevet et hot forskningsemne verden over, og det er der ifølge ny professor ved…
Forskning 19.09.2019 Børns smag for det velkendte overtrumfes ikke nødvendigvis af en flot indpakning Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende…
food day 2019 28.08.2019 Bæredygtighed bragede igennem indlæggene på Food Day 2019 Bæredygtighed havde det store fokus på den første fødevarekonference Food Day 2019 på Københavns…
kakaoforskning 27.08.2019 Chokoladesmagen formes under forarbejdningen af kakaobønnerne Kan man forme smagen af ædel-kakao i forskellige retninger og dermed skabe spændende, nye…
Forskning 16.08.2019 Ny forskning kan skaffe bedre fødevarer og hurtigere analyse af fx blodprøver Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet har fundet ud af, hvordan man…
En god forklaring 09.08.2019 Grøntsager vil ikke spises Hvorfor har vi så svært ved at fortære 600 gram grønt om dagen? Og hvad skal vi gøre ved det?…